24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ CİZRE’DE COŞKUYLA KUTLANDI

24 Kasım Öğretmenler Günü sınırın sıfır noktasında bulunan Cizre’de coşku ile kutlandı.

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ CİZRE’DE COŞKUYLA KUTLANDI
GÜNCEL 28.11.2022 09:15:00 0

24 Kasım Öğretmenler Günü sınırın sıfır noktasında bulunan Cizre’de coşku ile kutlandı.

24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle düzenlenen program, kaymakamlık bahçesindeki Atatürk Anıtına çelenk sunma töreni ile başladı.

Çelenk sunma töreni ile başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından Kaymakamlık Konferans Salonu’nda da devam etti.

Kutlama Programına Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Nazlı Demir, Emniyet Müdürü Eren Öztürk, İlçe jandarma Komutanı Kazim Sezgin, İlçe Millî Eğitim Müdürü Şahan İke, Şube müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Programda konuşan Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Nazlı Demir, öğretmenlerin gününü kutlayarak ”Bizler sizlerin her gün anılmasını istiyoruz, bugün sizler için anlamlı bir gün, çocuklarımızı yetiştirmek için özveriyle çalışıyorsunuz, her zaman yanınızda olduğumuzu bilmenizi ister, devletine ve milletine karşı mesai mefhumu gözetmeksizin özveriyle çalışmalıyız. Bu vesileyle bir kez daha 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlu olsun. ”dedi.

Milli Eğitim Müdürü Şahan İke’de günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasını yaptığı programda; sinevizyon gösterisi, şiirlerin okunması ve oratoryo gösterisi yapıldı.  İlçenin en genç öğretmeni Busenur Aydın’ın da duygularını anlattığı programda, ilçe genelinde düzenlenen  “Sana Bir Mektup Var Öğretmenim"  yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Öğretmenlere olan sevginin anlatıldığı program, adaylığı kalkan öğretmenlerin meslek yemini etmesiyle son buldu.