2 DOZ AŞI YAPTIRANLARDAN PCR TESTİ SONUCU İSTENMEYECEK

Şırnak Valiliği, Irak'a giriş yapacak araç şoförleri ve yolculardan 2 doz aşısını yaptıranlardan PCR testi sonucunun istenmeyeceğini ve geçişlerine izin verileceğini bildirdi. 2 doz aşı yaptırmayanlardan ise 48 saat öncesinden PCR

2 DOZ AŞI YAPTIRANLARDAN PCR TESTİ SONUCU İSTENMEYECEK
31.08.2021 09:51:00 0

Şırnak Valiliği, Irak'a giriş yapacak araç şoförleri ve yolculardan 2 doz aşısını yaptıranlardan PCR testi sonucunun istenmeyeceğini ve geçişlerine izin verileceğini bildirdi. 2 doz aşı yaptırmayanlardan ise 48 saat öncesinden PCR test sonucu istenecek.

Şırnak Valiliğinden yapılan açıklamada; “Şırnak Valiliğinin himayesinde, Silopi Kaymakamlığı ve Habur Mülki İdare Amirliğince Erbil Türkiye Başkonsolosluğu ve İbrahim Halil Gümrük Kapısı Mülki İdare Amiri ile sürdürülen çalışmalar sonucunda;

Irak/İbrahim Halil Gümrük Kapısı Mülki İdare Amirliği, 29.08.2021 günü itibariyle dünyada geçerli olan aşı tiplerinden iki doz aşısını tamamlayan şoför ve yolculardan Covid-19 testi alma zorunluluğu uygulamasına son vermiştir. Bu durumda, iki doz aşısını yaptırmış olanların geçişine müsaade edilecektir.

İki doz aşısını yaptırmayan ve Irak’a giriş yapacak olan araç şoförleri ile yolculardan ise 48 saat öncesinden PCR test sonucu istenecek, test sonucunu ibraz etmeyenler zorunlu olarak Covid-19 testine tabi tutulacaktır.”denildi.