KUMÇATI BELDESİ İSRAİL SALDIRISINI PROTESTO ETTİ

Şırnak’ın Kumçatı Beldesi petrol ofisi önünde toplanan yüzlerce vatandaş İsrail’in Mescidi Aksa'ya saldırmasını protesto etti.

  KUMÇATI BELDESİ İSRAİL SALDIRISINI PROTESTO ETTİ
GÜNCEL 12.05.2021 22:33:00 0

Şırnak’ın Kumçatı Beldesi petrol ofisi önünde toplanan yüzlerce vatandaş İsrail’in Mescidi Aksa'ya saldırmasını protesto etti.

İsrail'in Doğu Kudüs'teki Filistinlilere ve Mescidi Aksa'ya saldırıları Şırnak’ın Kumçatı Beldesinde yüzlerce vatandaş tarafından protesto edildi.

Kumçatı Petrol Ofisi önünde, kumçatı merkez Muhtarı Nezir Bertan ve Kanat Önderi Ömer Demir öncülüğünde bir araya gelen yüzlerce kişi İsrail’e lanet yağdırıp tüm Müslüman ülkeleri Filistinlilere sahip çıkmaya ve Mescidi Aksa’ya sahip çıkmaya davet etti.

Petrol Ofisi önünde toplanan ve aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda kişi basın açıklaması öncesi kalabalık grup İsrail’e lanet sloganlarıyla şehir turu attı.

Atılan Şehir turunun ardından toplanan kitle adına açıklama yapan kumçatı imamı Nedim Arasan “hamd olsun o Allaha bizleri Müslüman yaratan, Filistinli kardeşlerimize selamlarımız gönderiyoruz. Elimiz onlara ulaşamayabilir ancak sesimizi onlara ulaştırarak, onların yalnız olmadıklarını bilmelerin istiyoruz. Ezanı Muhammed’i n ulaştığı her yer, Hazreti Muhammet döneminden kıyamet sabahına kadar her yer İslam topraklarıdır. biz bunu böyle kabul ediyoruz ve bu hep öyle kalacaktır.

         Muhammet Allah’ın Peygamberidir. Ona tabi olan herkimse küfürde şiddetlidir. Müslüman müminlere karşı yumuşaktır. Kafirlere karşı serttirler. Elleri ile İsrail’in tankları ve toplarına karşı duran Filistinli kardeşlerimize selam gönderiyoruz. Onlar yalnız değildir. Allah’ın selamı onların üzerine olsun.” dedi

Konuşması sık sık atılan slogan ve tekbirlerle kesilen İmam Arasan, "Biz bugüne kadar her zaman Filistinli kardeşlerimizin yanında olduk. Bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Kudüs’ün özgülüğüne kavuşması için atılacak her adımı desteklemeye hazır olduğumuzu buradan bir kez daha ifade ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Kitle yapılan basın açıklamasının ardından ellerinde Filistin ve Türk bayrakları ile birlikte olaysız bir şekilde dağıldı.