ADIM ADIM TIP FAKÜLTESİ’NE DOĞRU! ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ’NDE OPTİSYENLİK LABORATUARI AÇILDI

ADIM ADIM TIP FAKÜLTESİ’NE DOĞRU! ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ’NDE OPTİSYENLİK LABORATUARI AÇILDI
EĞİTİM 7.10.2023 14:40:00 0

Şırnak Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Hizmetleri Yüksek Okulu’nda açılan Optisyenlik Bölümü’nde laboratuar açıldı. 

Şırnak Üniversitesi tarafından kurulması planlanan Tıp Fakültesi için zemin hazırlama çalışmaları devam ediyor. Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Hizmetleri Yüksek Okulu bünyesinden kurulan, Optisyenlik Laboratuarının açılışını Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Abdulrrahim Alkış yaptı. Laboratuar için alınan cihaz ekipmanların tanıtımını Öğretim Görevlisi Hurşit Fidan ve Öğr. Gör. Mehdi Tonka yaptı. 

Optisyenlik Bölümü öğrencileri ile amfide sohbet eden Rektör Alkış Burada açıklamalarda bulundu. Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Abdurrahim Alkış, “Sağlık Bilimleri Meslek Yüksekokuluna bağlı olarak optisyenliğin laboratuarını açtık. Optisyenlik bölge Üniversitelerinde çok nadir bulunan bir bölüm bizim Şırnak Üniversitesi için iyi bir imkân istihdam problemi yaşamayan bir bölüm bu açıdan kendimizi şanslı hissediyoruz. Kontenjanları dolduruyorlar değerli bir laboratuar oluşturduk. Üniversite olarak bütçemizin önemli bir kısmını bu sene laboratuara ayırdık. Geçen hafta Sağlık Bilimleri Fakültesi için çok iyi bir laboratuarının açılışını gerçekleştirdik bu günde optisyenlik için laboratuar oluşturduk. Bu böyle devam edecek önümüzdeki sene de önemli ölçüde laboratuarlara yatırım yapacağız bu üniversitemiz için özellikle Sağlık Bilimleri Meslek okulunun akreditasyonunu üstlendirecek bir yatırım bu konuda başarılı olacağımıza inanıyorum” dedi.

Sağlık Hizmetleri Yüksek Okulu Müdürü Doç.Dr. Ömer Nayci ise; “Sağlık Hizmetleri Yüksek Okulu bünyesinde bölgenin de temel ihtiyaçları doğrultusunda ihtiyaç analizi çalışması yapıldı. Bu bağlamda açtığımız programlardan biri de optisyenlik programı. Optisyenlik programımız ilk kez geçen sene mezunlarını verdi. Biz peyder pey uygulamalar bağlamında hem İl Sağlık Müdürlüğü ile yapılan protokoller kapsamında buradaki teorik bilgiyi aslında uygulamada ki yansımasını görmek açısından ve öğrencilerimize farklı deneyimler yaşatmak anlamında bir takım çalışmalarımız oldu. Bu gün bu çalışmaların devamından birini yaşıyoruz. Bu bağlamda oluşturmuş olduğumuz optisyenlik laboratuarımız, bölgenin hem de kendi öğrencilerimizin temel ihtiyaçlarını gerçekleştirebilecek. 

Çağdaş öğretim yöntemleri bağlamında oluşturduğumuz donanımlı güzel bir laboratuar oluşturduk. Bundan sonra ki süreçte öğrencilerimizin öğrenmiş olduğu teorik bilgileri burada uygulama olanağına sahip olacaklar. Bu uygulama süreçlerinden sonra, üniversite olarak genel de, özelde de birim olarak akreditasyon sürecini başlatmayı düşünüyoruz. Bu süreçte de eğitimde kalitenin daha iyi bir noktaya taşınması için bir çok çalışmamız var. Bu çalışmaların da biri de programlarımızın akredite edilmesi. Akreditasyon sürecinde bu tür gereksinimlerin mutlaka giderilmesi gerekiyor. Dolayısıyla bu gün ki yapmış olduğumuz çalışma da buna da bir nebze katkıda bulunacak. Öğrencilerimiz özellikle teorik bilginin uygulamada ki yansıması açısından, mezun olduktan sonra program da ihtiyaç duydukları temel bilgi gereksinimleri söz konusu. Bu kapsamda biz bu laboratuarı oluşturduktan sonra öğrencilerimiz mezun olduktan sonra, alanda iş bulma noktasında kendilerine ciddi katkılar olacak. İş bulma konusunda da onlara ciddi bir deneyim sağlayacak” şeklinde konuştu.