MARATON AKADEMİ SAYESİNDE YÜZLERCE GENÇ ÜNİVERSİTELİ OLDU

Şırnaklı antrenör Beytullah Birlik tarafından 10 yıl önde açılan `Maraton Akademi`nin üye sayısı her geçen gün artarken bu güne kadar toplamda 300 gencin üniversite hayalini gerçekleştirdi.

 MARATON AKADEMİ SAYESİNDE YÜZLERCE GENÇ ÜNİVERSİTELİ OLDU
SPOR 6.04.2018 15:37:00 0
 

         Şırnaklı antrenör Beytullah Birlik tarafından 10 yıl önde açılan ‘Maraton Akademi’nin üye sayısı her geçen gün artarken bu güne kadar toplamda 300 gencin üniversite hayalini gerçekleştirdi.  

         Şırnaklı antrenör Beytullah Birlik 10 yıl önce Şırnak’taki Beden Eğitimi Öğretmeni eksikliğini gidermek için Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde Maraton Akademiyi kurdu. Şırnak’taki Öğretmen eksikliğini gidermek ve gençlerin özellikle madde bağımlılığından uzak tutmak için açılan Maraton Akademi’ye ilk sene 20 öğrenci kayıt yaptı. Kayıt yapanların büyük bir bölümünün üniversiteyi kazanması ile birlikte Maraton Akademiye kayıt yapanların sayısı her yıl artış gösterdi. Şimdi 40’ı kadın olmak üzere 100 öğrencisi bulunuyor.

         Maraton akademide; 4’ü Maraton akademisi sayesinde üniversite ile tanışmış ve meslek sahibi olmuş toplam 5 antrenör haftanın 5 günü Şehir Stadyumunda gençleri üniversiteye hazırlamak için çalışıyor.

“Erkek öğrencilerinin sayısına yakın kız öğrencimiz var.”

         Öğrencilerin üniversiteyi kazanması ile birlikte ailelerin spor alanında öğrencilere destek verdiğini ifade eden Antrenör Beytullah Birlik; “Yaklaşık 10 yıl önce beden eğitimi hazırlık kursu vermeye başladık. Gençlik spor olarak öğrencilere sahalarımızı açtık. Salonumuzu açtık, malzemeleri kullanıyorlar. Şimdiye kadar 250-300 öğrencimiz beden eğitimi öğretmenliği, antrenörlük kazandı. Daha önce kız öğrencilerimizin aileleri spora olumlu bakmıyordu. Şimdi ise erkek öğrencilerinin sayısına yakın kız öğrencimiz var. Ama kursumuzdaki öğrenciler üniversiteyi kazana kazana, öğretmenlerimiz ve başarı gelince ailelerde izin vermeye başladı. Çocukları biraz özgür bırakmaya çalıştılar” şeklinde konuştu.

“Burada çok yetenekli gençlerimiz var.”

         Amaçlarının gençlerin kötü yolla düşmesini engellemek olduğunu belirten Birlik; “Bizim amacımız çocuklar kötü yollara düşmesinler. Bağımlı olmasınlar. Spor yaparak hayatlarını kazanabilirler. Herkes doktor, matematikçi ya da müzikçi olacak diye bir şey yok. Herkesin yapabileceği alanı, yetenekli olabileceği alanı yapması lazım. Biz de dedik bir spor hocası olarak ellimizi taşın altına koyalım, Şırnak’ta sporu ilerletelim. Böylelikle antrenörümüz olsun. Beden eğitimiz öğretmenimiz olsun. Futbol hocalarımız olsun. Bu branşlarda hocalar gelişsin ve gelip memleketinde görev yapsın. Ve sporu ileri seviyeye taşıyalım. Burada çok yetenekli gençlerimiz var. Biz şahit oluyoruz. Buradan olimpik seviyede sporcular çıktı. Amaç burada gençlerin kötü yola düşmesini, bağımlı olmasını engellemek için ellimizden geleni yapıyoruz. Bizim kursta hazırlanıp, üniversiteyi kazanan ve şuanda burada eğitim veren birçok hocamız var. Bize yardım ediyorlar. Kardeşlerinin üniversiteye hazırlanması için ellerinden geleni yapıyorlar” ifadelerini kullandı.

         Maraton akademi sayesinde Şırnak’ta Beden Eğitimi ve antrenör açığının kapatıldığını belirten Birlik; “Bizim verdiğimiz kursla Şırnak’ın beden eğitimi öğretmeni açığını hemen hemen kapattık. Mezun olan öğrenciler geldiler. Atandılar. Öğretmen oldular, antrenör oldular. Bu gençlerimiz sayesinde spora olan bakış açısı da değişti. Biz bundan dolayı mutluyuz” dedi.

“Yaklaşık 10 yıldır Beytullah hocamız gençlerin önünü açtı.”      

         2013 yılında Maraton akademi ile üniversiteye hazırlanıp, kazan Kadri Taşar, şimdi aynı akademide Jimnastik antrenörlüğü yapıyor. Taşar; “Beytullah Hocamızdan önce Şırnak’ta beden eğitimi kursları yoktu. Yaklaşık 10 yıldır Beytullah hocamız gençlerin önünü açtı. Daha önce boş zamanlarımızı internet kafe köşelerinde geçiriyorduk. Uyuşturucu olsun, alkol olsun, sigara olsun kullanan arkadaşlarımız vardı. Böyle insanlar sayesinde spora yöneldik. Ben akademide spora başladım. Hocamız sayesinde üniversite ile tanıştım. Maraton Akademi bünyesinde çalıştım ve Muğla Üniversitesi Beden Eğitimi bölümünde antrenörlük kazandım. Okula gittiğim süre içinde de yaz tatillerinde hocamıza olan vefa borcumu ödemek için gelip yardım ederdim. Bizim memleketimize vefa borcumuz var. Kardeşlerimize yardımcı olarak bu borcu ödemeye çalışıyoruz. Ellimizden geleni yapmaya çalışıyoruz” dedi.

         Halterde Türkiye 1’inciliği dâhil birçok derecesi bulunan Milli Halterci Salih Yardımcı bugünlere Maraton Akademi hocası sayesinde geldiğini belirterek şöyle konuştu; “Biz burada üniversiteye hazırlanıyoruz. İnşallah hepimiz de kazanacağız. Yoğun antrenmanlarımız var. Hocalarımız sayesinde inşallah üniversiteyi kazanacağız. Bütün gençleri spora davet ediyoruz. Burada çok iyi sporcular var. Ama kendilerini denemiyorlar. Herkesi buraya spor yapmaya davet ediyoruz”

         Öğretmen olup gelip öğrencileri eğitmek istediğini ifade eden Lise Öğrencisi Hilal Hilaloğlu; “Bir aydan fazladır burada antrenman yapıyoruz. Hocalarımız burada bize çok yardımcı oluyorlar. Ben arkadaşlarımla birlikte üniversiteyi kazanıp, beden eğitimi öğretmeni olup, gelip burada öğrencilerimizi yetiştirmek istiyoruz. Ellimizden geldiğince çaba gösteriyoruz” diye konuştu.