ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ`NDE DENGBEJ ÇOŞKUSU

Şırnak Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen 10. yıl etkinlikleri kapsamında "Dengbej Dinletisi" üniversitede bulunan havuz-başında gerçekleştirildi.

ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ`NDE DENGBEJ ÇOŞKUSU
ASAYİŞ 18.04.2018 16:46:00 0
 

 

         Şırnak Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen 10. yıl etkinlikleri kapsamında “Dengbej Dinletisi” üniversitede bulunan havuz-başında gerçekleştirildi.

         Dinletiye Şırnak Belediye Başkanı Turan Bedirhanoğlu, Vali Yardımcısı Sercan Gökdemir, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan, akademik-idari personeller, öğrenciler ve misafirler katılım sağladı.

         Programda açılış konuşması yapan Rektör Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan; “Üniversiteler eğitim-öğretim hayatının, bilimsel faaliyetlerin yanı sıra, sosyal-kültürel ve sportif etkinlikleri gerçekleştirme konusunda önemli bir yere sahiptir. Programa katılım sağlayan herkese çok teşekkür ederim” İfadelerini kullandı

         Rektörün konuşmasından sonra sahneye yerel Dengbejlerden Abdurrahman Oğuz, Cemal Dayan, Ramazan Yusufoğlu çıkarak yöresel türküler seslendirdi. Birbirinden güzel türküleri Kürtçe seslendiren Dengbejleri misafirler ilgiyle dinledi.(Şilan Bahşiş)