KAMPÜSTE "TURİZM HAFTASI" ETKİNLİĞİ

Şırnak Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu ve Şırnak İl Kültür Turizm işbirliği ile üniversitenin 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezinde Turizm Haftası dolayısıyla "Turizm Etkinliği" düzenlendi.

KAMPÜSTE
ASAYİŞ 20.04.2018 17:39:00 0
 

 

         Şırnak Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu ve Şırnak İl Kültür Turizm işbirliği ile üniversitenin 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezinde Turizm Haftası dolayısıyla “Turizm Etkinliği” düzenlendi.

         Birbirinden farklı kültürel aktiviteleri konu edinen programa Şırnak Vali Yardımcıları Adem Ergül, Sercan Gökdemir, Rektör Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan, İl Kültür Turizm Müdürü Ramazan Acar, kurum amirleri ve misafirler katıldı.

         İlginin yoğun olduğu programda açılış konuşması yapan Rektör Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan, “ Şırnak turizm potansiyelini binde birini bile kullanamıyor. İnşallah Şırnak’ı artık sosyal-kültürel ve turizm faaliyetleri ile duyuracağız. Cudi Dağı’nı hak ettiği bir şekilde turizm sektöründe kullanacağız” ifadelerini kullanarak, sözlerini Şair Cahit Sıtkı Tarancı’nın "Memleket İsterim" şiiriyle tamamladı.

         Şırnak Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokul Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Sedat Çelik, “Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında düzenlenen Turizm Haftası’nın amacı turizm sektöründe farkındalık yaratmak ve turizm bilincini oluşturmaktır. Bizim amaçlarımız arasında temelde ülkemizde, yerelde ise özellikle Şırnak’ın turizm potansiyelini açığa çıkarmaktır. Turizmin çevresel, sosyo-kültürel, ekonomik etkilerinin yanı sıra en önemli etkisi sosyo-psikolojik etkidir. Turizmin geliştirilmesi için yapılacak şeylerin ince elenip sık dokunulması, planlı ve organize bir şekilde yönetilmesi gerekmektedir. Şırnak’ta ciddi bir kültür ve turizm potansiyeli vardır. Şırnak merkez, ilçeler ve köylerinde farklı kültürlere ait envanterler bulunmaktadır. Biz Şırnak ile ilgili envanter çalışmamızı tamamladık. İnşallah önümüzdeki dönemlerde turizm potansiyelimizi tanıtma ve pazarlama konusunda önemli adımlar atacağız” şeklinde konuştu.

         Program Şırnak tanıtım videosunun gösterimi, def dinletisi, plaket takdimi, İş birliği protokolünün imzalanması, teşekkür belgelerinin takdimi, havuz başı yöresel yemek tanıtımı, havuz başı turizm ve kardeşlik halayı ile son buldu.