ŞIRNAK`TA `DİN İSTİSMARI İLE MÜCADELE` PANELİ

Şırnak`ta `Din istismarı ile mücadele` konulu bir panel düzenlendi. Program kapsamında kentte görev yapan din görevlilerine yönelik panel verildi.

 ŞIRNAK`TA `DİN İSTİSMARI İLE MÜCADELE` PANELİ
İNANÇ DÜNYAMIZ 27.04.2018 15:04:00 0
 

          Şırnak’ta `Din istismarı ile mücadele` konulu bir panel düzenlendi. Program kapsamında kentte görev yapan din görevlilerine yönelik panel verildi.

         Şırnak’ta bir otelin konferans salonunda düzenlenen program Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen panelde konuşan Şırnak İl Müftüsü Ramazan Tolan, İslam`ı temsil ettiklerini iddia ederek bozgunculuk yapan, kan döken FETÖ ve DEAŞ gibi terör örgütlerinin en büyük zararı Müslüman toplumlarına, birlik ve beraberliğe vermeye çalıştığını söyledi.

         "İnsanları harekete geçiren ister hak olsun ister batıl olsun insanları yönlendiren, harekete geçiren en kuvvetli duygu dindir" diyen Şırnak İl Müftüsü Ramazan Tolan, şunları kaydetti: "Ülkemizde sayısını bilemediğimiz kadar örgütler, yapılanmalar var. Bunun az dindar olanları, çok dindar olanları var, ateist, Hıristiyan, Yahudi olanı var ama hepsinin ortak hedefi devletimize yurdumuza zarar vermek. Peki sizce neden ülkemizde böyle bir şeye yelteniyorlar? Hiçbir İslam ülkesinde olmayan saldırılar bizim ülkemizde yapılıyor. Neden Almanya, Fransa ve İngiltere`ye karşı böyle örgütler topyekun bir saldırı yapmıyorlar? Bunun tek sebebi bizim dinimizdir. Müslüman ülkeler arasında en güçlü devlet bizim olduğu için bu örgütleri türetiyorlar, bizi yıkmaya çalışıyorlar. Meselenin özeti budur."

         Sinevizyon gösteriminin ardından, Diyanet İşleri Din Hizmetleri Daire Başkanı Mustafa Bülbül ve Diyanet İşleri müşaviri Ömer Aydın, FETÖ ve DEAŞ ile ilgili birer konuşma yaptı.

         Seminere Diyanet İşleri Başkanlığı Sosyal ve Kültürel İçerikli Din Hizmetleri Daire Başkanı Mustafa Bülbül, ilçe müftüleri ve din adamları katıldı.