"ÜNİVERSİTE GENÇLİĞİ VE HAYATIN GERÇEKLERİ" KONFERANSI

Şırnak Üniversitesi 10. Kuruluş Yıl Dönümü Etkinlikleri çerçevesinde İlahiyat Fakültesi tarafından "Üniversite Gençliği ve Hayatın Gerçekleri" temalı bir konferans düzenlendi.

İNANÇ DÜNYAMIZ 3.05.2018 16:25:00 0
 

 

Şırnak Üniversitesi 10. Kuruluş Yıl Dönümü Etkinlikleri çerçevesinde İlahiyat Fakültesi tarafından “Üniversite Gençliği ve Hayatın Gerçekleri” temalı bir konferans düzenlendi.

Şırnak Üniversitesi 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansta konuşmacı olarak Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri ve Emekli Müftü Abdullah Kaplan davet edildi.

Kaplan konuşmasında, Şırnak Üniversitesi’nin kurulduğu günden bugüne çok büyük mesafeler kaydettiğini, bunda fedakâr yönetici, akademik ve idarî personelinin büyük katkıları bulunduğunu belirtti. Bugüne gelişinde gerek devletimiz, gerek idari ve akademik kadro tarafından harcanan emeklerin, özellikle de hiçbir özveriden kaçınmayan anne ve babaların beklentilerinin öğrenciler tarafından unutulmaması ve gereğinin yapılmasının önemini vurguladı.

Hayata çok donanımlı biçimde atılmak amacıyla çaba gösterilmesinin, vatana ve millete faydalı birer eleman olarak mezun olmanın önemi üzerinde duran Kaplan’ın hayat tecrübelerinden zaman zaman yol gösterici örnekler de sunduğu konferans büyük bir ilgi ve dikkatle dinlendi.

İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulaziz Hatip’in kısa takdim konuşmasıyla başlayan konferans, plaket sunumuyla sona erdi.