ŞIRNAK`TA İLK DEFA KORT TENİSİ TURNUVASI DÜZENLENDİ

Şırnak Belediyesi, Gençlik Kültür Evi ve Şırnak Tenis Spor Kulübü Organizasyonu`nda ilk defa kort tenisi turnuvası düzenlendi.

  ŞIRNAK`TA İLK DEFA KORT TENİSİ TURNUVASI DÜZENLENDİ
SPOR 14.05.2018 09:56:00 0
 

         Şırnak Belediyesi, Gençlik Kültür Evi ve Şırnak Tenis Spor Kulübü Organizasyonu’nda ilk defa kort tenisi turnuvası düzenlendi.

         Turnuvaya değişik yaş gruplarından 4’ü engelli 40 sporcu katılıyor. Şırnak Belediyesi, Gençlik Kültür Evi ve Şırnak Tenis Spor Kulübü’nün organizasyonu ile Şırnak’ta ilk defa elit bir spor olan kort tenisi turnuvası düzenlendi.

         İlk defa düzenlenmesine rağmen 4’ü engelli toplam 40 sporcu başvuruda bulundu. Fatih Sosyal Bilimler Lisesi Kapalı Spor Salonunda düzenlenen turnuvaya öğrenciler ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

         Şırnak’ta ilk defa kort tenisi turnuvası düzenlendiğini belirten Gençlik Kültür Evi İl Asistanı Nazlı Altürk; “baktık Şırnak’ta genç arkadaşlarımız tenis kulübü açtılar. Tenis sporu ile ilgilenen gençlerimizin çocuklarımızın olduğunu gördük. Ve bunu nasıl yaygınlaştırabiliriz diye düşündük. Tenis Kulübü Başkanı Selma hanımın girişimleri ve Şırnak Belediye Başkanımız Turan Bedirhanoğlu’nun desteği ile bir organizasyon yaptık. Turnuvamıza yaklaşık 40 kişi başvuruda bulundu. Bu Spor Şırnak’ta yeni yeni tanıtılmaya başlanıyor.  Bugün Şırnak’ta ilk defa Kort tenisi turnuvası gerçekleştiriyoruz. Bugün maçlarımız başlıyor. Turnuvamız 3 gün sürecek. Turnuva sonunda dereceye giren sporculara çeşitli ödüller verilecek. Turnuvamızda küçük çocuklarımız, yetişkinler ve 4 tane engelli sporcumuz var. Amacımız bunu yaygınlaştırmak, büyütmek ve ilerde ulusal maçlara sporcular göndermek” dedi.

         Şırnak’ta gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için 2015 yılında Şırnak Tenis Spor Kulübünü belirten Tenis Kulübü Başkanı Selma Özçınar; “Şırnak Tenis Spor Kulübümüzü 2015 yılında kurduk. Kulübümüzü kurarken Şırnak’ta tenis sporunu sevdirmek, çocuklarımızı gençlerimizi doğru alışkanlıklarla, enerjilerini doğru şekilde harcamalarını sağlamaktı. Biz yola çıkarken tenisin bu kadar ilgi göreceğini düşünmemiştik. Bugün ilk defa böyle bir organizasyon düzenliyoruz. Çok güzel bir ilgi var. Şuanda kulübümüz bünyesinde 96 öğrencimiz var. 45’i minik, bizim için çok çok değerli olan 4 engelli var. Bugünkü organizasyon ile beraber inşallah bundan sonra daha geleneksel, uluslar arası turnuvalara gidecek seviyede öğrenciler yetiştireceğiz. Buda bizim için en büyük kazanç” dedi.

         2015yılında Şırnak’ta kurulan Tenis Spor Kulübü’nde çocuk kursiyer sayısı 3 yılda 96’ya ulaştı. Şırnaklı çocuklar antrenmanları aksatmadan salona, korta koşmaya başladı. Malzeme bulmakta zorlansalar da tenise küsmeden aksatmadan devam ettiler. Bir avuç olan kursiyer sayısı arttıkça arttı. 6-18 yaş arası Şırnaklı çocuklar anne babalarının da desteğiyle okuldan arta kalan zamanlarında tenis oynamaya başladı. Maddi yetersizlikler nedeniyle büyük turnuvalara katılamasalar da Şırnak’ta kendi imkânlarıyla ilk defa amatör turnuvalar düzenlediler. Zor koşullarda çalışmaları sürdüren kulübün 4 de engelli sporcusu oldu. ‘Elit bir spor olan tenisi neden Şırnaklı çocuklar da öğrenmesin’ diye yolla çıkan kulüp, bir çok eksiklikleri olduğu halde Şırnak’ta tenis sporunu yaymak için her şeyi yaptılar.

         Öğrencilerin kötü alışkanlıklarında uzak tutmak, doğru alışkanlıklar kazanmaları için ailelere görüşen kulüp üyeleri, ‘çocuklar Sahada olsun çabalasın stresini toptan çıkarsın’ diyerek aileleri ikna etti.