İKBAL GÜRPINAR ŞIRNAK`TA

Televizyon sunucusu, şair ve yazar İkbal Gürpınar Şırnak`ın Uludere ilçesinde düzenlenen Anneler günü programına katıldı.

İKBAL GÜRPINAR ŞIRNAK`TA
ASAYİŞ 15.05.2018 16:38:00 0
 

 

         Televizyon sunucusu, şair ve yazar İkbal Gürpınar Şırnak’ın Uludere ilçesinde düzenlenen Anneler günü programına katıldı.

         Şırnak’ın Uludere Belediyesi tarafından anneler gününe özel program düzenlenen programda şair ve yazar İkbal Gürpınar ile Uludereli kadınlar bir araya geldi.

         Uludere’de  “Mutlu Kadın ve Mutlu Toplum” temalı program söyleyişine katılan İkbal Gürpınar, Uludereli kadınların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Nilüfer Anaokulu Konferans Salonunda gerçekleşen söyleyiş programının sonunda Uludereli kadınlara İkbal Gürpınar’ın imzalı kitapları ile çeşitli hediyeler dağıtıldı.

         Şair ve yazar İkbal Gürpınar Uludere Kaymakamlığı tarafından düzenlenen programa eşlik etmekten çok memnun kaldığını belirterek; Uludere Kaymakamına ve Uludere halkına göstermiş oldukları misafirlikten dolayı teşekkür ettiğini söyledi.

         Gürpınar Uludere’ye yaptığı ziyarette şunları söyledi: “Daha önce Şırnak’a program çekimleri için gelmiştim. O zamanda çok güzel bir program yapmıştık. Ama Uludere ilçesinde ilk kez geldim. Uludere ye giderken yollarda çok güzel manzaralar gördük her anını fotoğraflamak istedim müthiş bir yer herkesin mutlaka görmesi gerekir. İlçede ise beni kalabalık bir kadın gurubu karşıladı. Çok mutlu oldum. Orada insanlar olaylar yüzünden çok sıkıntılar çekti Uludere ilçesine hizmetler yeni gelmeye başlamış. Buradaki insanlar daha önceki belediye başkanları yüzünden fazla hizmet alamıyorlardı. İlçeye daha yeni parklar yapılmış. Devletin kaymakamı vatandaşlar için devletin bütün hizmetleri eksiksiz bir şekilde yapmaya çalışıyor. Kendisine de başarılar diliyorum. Konferans verdiğim salonda bayanlar beni çok dikkatli bir şekilde dinlediler. Onlarla çok eğlenceli vakitler geçirdim Program sonunda kadınlarımız imzalı kitabımı almak için çok uğraştılar. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”

Fotoğrafçıları Uludere’ye bekliyorum

         Şair ve yazar İkbal Gürpınar Fotoğrafçılık kulüplerini Şırnak’a davet ettiklerini söyleyerek Şırnak’ın saklı kalmış muhteşem manzaralara sahip olduğunu dile getirdi. İkbal Gürpınar ayrıca yeni bir televizyon kanalında programda başladığını ve yakında Şırnak’a tekrar geleceğini sözlerine ekledi.

         Uludere Kaymakamı ve Belediye Başkanı Fatih Yakınoğlu programda yaptığı konuşmada, İslam dininin anneye ve anne sevgisine önem verdiğini söyledi.

         Kaymakam Yakınoğlu “Anne hakkının kolay kolay ödenemeyeceğini belirterek,"Anne bir ailede her zaman baş tacı olmak zorundadır. Anne ailenin temelidir. Çocukların büyümesinde, kişilik gelişimlerinde en önemli görev annelerdedir Anne, kendi canını bile tehlikeye atarak çocuklarını koruyacak ve himaye edecek yegane varlıktır. Anne, ilahi rahmete benzer. Hep verir, fakat karşılık beklemez. Anne gerektiğinde yemez, yedirir. Giymez, giydirir. Koruyan, kollayan, kol kanat geren, evladının geleceği için kendini arka plana atan kişidir. Merhamet ve şefkatin kaynağı tüm annelerimizin Anneler Günü`nü kutluyorum" şeklinde konuştu.