ACİL SERVİSLERDE `YEŞİL ALAN 2` UYGULAMASI

Sağlık Bakanlığı tarafından acil servislerin rahatlaması ve acil servise başvuran hastaların daha hızlı ve kaliteli hizmet alabilmeleri için günde ortalama 500 (beş yüz) hastadan fazla hasta kabul eden acil servislerde "Yeşil Alan 2`` uygulamasına geçiler

ACİL SERVİSLERDE `YEŞİL ALAN 2` UYGULAMASI
SAĞLIK 30.05.2018 11:28:00 0
 

 

Sağlık Bakanlığı tarafından acil servislerin rahatlaması ve acil servise başvuran hastaların daha hızlı ve kaliteli hizmet alabilmeleri için günde ortalama 500 (beş yüz) hastadan fazla hasta kabul eden acil servislerde “Yeşil Alan 2’’ uygulamasına geçilerek mesai sonrasında saat 23:00’ a kadar poliklinik hizmeti verilmesi istendi.

Bu kapsamda Şırnak İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda; İl Müdürlüğüne bağlı Cizre İlçe Devlet Hastanesi’nde Kulak Burun Boğaz (KBB) Polikliniği, Silopi İlçe Devlet Hastanesi’nde Kulak Burun Boğaz (KBB) Polikliniği (haftanın dört günü), Dahiliye Polikliniği (haftanın iki günü), Göz Hastalıkları (haftanın iki günü), Kadın Hastalıkları ve Doğum Polikliniği için de (haftanın dört günü) saat 23:00’ a kadar hizmet verilecek.

Yapılan bu düzenleme ile hastanelerin acil servislerinde hayati risk taşıyan hastalara daha detaylı ve yoğun bir gayret ile müdahale edilebilecek, hayati risk taşımayan hastalara da bahsi geçen polikliniklerde kesintisiz hizmet verilebilecektir.

Şırnak İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Nedim Uzun vatandaşların sağlık hizmetlerini kesintisiz, hızlı ve nitelikli alabilmelerini sağlamak için çalışmaların devam edeceğini söyledi.