KADIN ELİYLE GELİŞEN ŞIRNAK PROJESİ

Şırnak İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından SODES projesi kapsamında yapılan "Kadın Eliyle Gelişen Şırnak Projesi ile Tam Teşekküllü Giyim Atölyesi" nin açılışı yapıldı.

KADIN ELİYLE GELİŞEN ŞIRNAK PROJESİ
KÜLTÜR SANAT 12.06.2018 16:29:00 0
 

 

         Şırnak İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından SODES projesi kapsamında yapılan “Kadın Eliyle Gelişen Şırnak Projesi ile Tam Teşekküllü Giyim Atölyesi” nin açılışı yapıldı.

         SODES projesi kapsamında Şırnak öğretmenevinde hazırlıkları tamamlanan Tam Teşekküllü Giyim Atölyesi’nin açılışına Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, vali yardımcıları, İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, öğretmen ve usta öğreticiler katıldı.

         SODES kapsamında hazırlanan ve 195,280 TL hibe ile İl Milli Eğitim Müdürlüğünün hazırlamış olduğu “Kadın Eliyle Gelişen Şırnak Projesi İle Tam Teşekküllü Bir Giyim Atölyesi hizmete açıldı.

         Bölge kadınlarının meslek sahibi yapmaya ve üretime yönelmeye dönük hazırlanan Kadın Eliyle Gelişen Şırnak Projesi ile Tam Teşekküllü Giyim Atölyesi” projesi Şırnak’ın kalkınması konusunda bir yayılım hareketi başlatılacağı belirtildi.

         Son teknoloji ile donatılan atölyede hepsi sanayi tipi, birinci sınıf ve elektronik olmak üzere 13 adet düz dikiş, 3 adet overlok, 1 adet recme, 1 adet ilik açma, 1 adet düğme dikme ve 1 adet sanayi tipi ütüden oluşan toplam 20 makine yer almakta.