CİZRE`YE 10 BİN 500 KİŞİLİK STADYUM KAZANDIRILIYOR

Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Şırnak`ın Cizre İlçesine gelen Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak,"Cizre günden güne büyüyen bir ilçemiz ve nüfusu da kalabalık hem 10 bin 500 kişilik stat hem de gençlik merkezleri yaparak bu ihtiyacı g

CİZRE`YE 10 BİN 500 KİŞİLİK STADYUM KAZANDIRILIYOR
SPOR 19.06.2018 15:54:00 0
 

 

         Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Şırnak’ın Cizre İlçesine gelen Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak,"Cizre günden güne büyüyen bir ilçemiz ve nüfusu da kalabalık hem 10 bin 500 kişilik stat hem de gençlik merkezleri yaparak bu ihtiyacı gidereceğiz" dedi.

         Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Cizre’de Konak Mahallesi Bozalan Konutları Mevkiinde 18 dönüm arazi üzerinde yapılacak olan 10.500 kişi kapasiteli yeni stadyum alanını yerinde incelemek üzere Cizre2ye gelen ve kalabalık bir gurup tarafından alkışlarla karşılanan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, "Burası günden güne büyüyen bir ilçemiz ve nüfusu da kalabalık hem 10 bin 500 kişilik stat hem de gençlik merkezleri yaparak bu ihtiyacı gidereceğiz" dedi.

         Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Şırnak`a gelen Bak, İdil ilçesinin ardından Cizre’de yapılacak tesislerin arazilerinde incelemelerde bulundu. İlk olarak Konak Mahallesi Bozalan Konutları mevkisinde yapılacak olan 18 dönüm arazideki 10 bin 500 kişilik stat yerini gezen Bak, yetkililerden bilgi aldı. Stadın yapılacağı 18 dönümlük araziyi gezen Bak, burada yaptığı konuşmada, Cizre`ye yeni spor tesisleri kazandıracaklarını söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın spor adamı olmasının kendileri için büyük bir kazanç olduğunu ifade eden Bak, şunları kaydetti: “Cumhurbaşkanımız sporla bir şey istediğimizde ‘hemen süratle hayata geçirin gençlere hizmet götürün mahallelere basketbol sahası, halı saha yapın’ diyor. İnşallah bu eserleri hızla sporcularımızla buluşturacağız. AK Parti iktidara gelmeden önce tesis sayısı bin 575 iken AK Parti döneminde ise bu sayı büyük çaptaki tesis sayısı 2 bin 878 oldu. Diğer tesislerle birlikte bu sayı 5 bini geçiyor. Sadece Spor Toto’nun bünyesinde yaptığımız saha sayısı 4 bin. Burası günden güne büyüyen bir ilçemiz ve nüfusu da kalabalık hem 10 bin 500 kişilik stat hem de gençlik merkezleri yaparak bu ihtiyacı gidereceğiz"

         Bakan Osman Aşkın ve beraberindeki heyet buradan Cudi Mahallesi İdil Caddesi eski karayolları bahçesinde yapılması planlanan gençlik merkezi arazisinde incelemede bulundu ve yetkililerden bilgi aldı. Burada Vali Mehmet Aktaş ve Kaymakam Faik Arıcan’a yapılacak çalışmalar hakkında talimatlarda veren Bakan Bak, İdil caddesine asılan gençlik merkezi reklam afişini yakından inceleyip afişin önünde gazetecilere poz verdi.

         Bakan Bak, Cizre Şehir Stadyum`da Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü bünyesinde çeşitli spor dallarında eğitim gören sporcularla bir araya gelerek, sohbet edip, başarılar dileyerek hatıra fotoğrafı çektirdi.