CİZRELİ SİNAN, DÜNYA ŞAMPİYONU OLDU

17 Haziranda Rusya`da düzenlenen `İşitme Engelliler Dünya Güreş Şampiyonasında Büyükler Serbest kategorisi 61 kg mücadele eden Cizreli Sinan Sadak dünya şampiyonu oldu.

CİZRELİ SİNAN, DÜNYA ŞAMPİYONU OLDU
SPOR 29.06.2018 16:37:00 0
 

 

         17 Haziranda Rusya’da düzenlenen ‘İşitme Engelliler Dünya Güreş Şampiyonasında Büyükler Serbest kategorisi 61 kg mücadele eden Cizreli Sinan Sadak dünya şampiyonu oldu.

         Yapılan müsabakalarda ilk olarak Rus rakibini 10-0, ikinci ve üçüncü müsabakalarda Belarus ve Kazakistanlı rakiplerini tuş ederek finale kaldı. Finalde ise son olimpiyat şampiyonu olan İranlı rakibini 11-7 mağlup ederek 3. Kez Dünya Şampiyonu oldu.

         Dünya Güreş Şampiyonu Milli Güreşçi Sinan Sadak Cizre Kaymakamı ve Belediye Başkanı Faik Arıcan’ı makamında ziyaret etti. Cizre Belediye Başkanı Arıcan dünya şampiyonu olan sporcu Sinan Sadak’ı tebrik ederek hediyelerle ödüllendirdi.

2014 Yılında da Dünya Şampiyonu olmuştu

         Bu yıl düzenlenen müsabakalarda Dünya Şampiyonu olan Engelsiz Yaşam neferlerinden Sinan Sadak daha önce de Ermenistan’da yapılan ve 13 ülkenin katıldığı İşitme Engelliler Dünya Güreş Şampiyonası’nda 60 kiloda altın madalya kazanarak dünya şampiyonu olmuştu.

         2013 yılında Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da yapılan İşitme Engelliler Dünya Güreş Şampiyonası’nda da Dünya 2.’si olan Sinan Sadak, 8-11 Ekim 2014 tarihinde Ermenistan’ın başkenti Erivan’da yapılan ve 13 ülkenin katıldığı İşitme Engelliler Dünya Güreş Şampiyonası’nda 60 kiloda altın madalya kazanarak bir ilke imza atarak Dünya Şampiyonu olan ilk Şırnaklı unvanını elde etmişti.