CİZRE SPOR KULÜBÜ LİGDEN ÇEKİLME KARARI ALDI

Cizre Spor Külüp Başkanı Maruf Sefinç; "Takımıma yönelik hukuksuz ve adaletsizliğe karşı takımı ligden çekiyorum

CİZRE SPOR KULÜBÜ LİGDEN ÇEKİLME KARARI ALDI
SPOR 4.02.2020 12:28:00 0
 

Cizre Spor Külüp Başkanı Maruf Sefinç; “Takımıma yönelik hukuksuz ve adaletsizliğe karşı takımı ligden çekiyorum

Türkiye Futbol Federasyonu 3.Lig 2.Gurupta Mücadele eden Cizre Spor Kulübü Başkanı Maruf Sefinç, kendi sahalarında 1–0 yenildikleri maçtan sonra takımlarına yönelik haksız ve hukuksuz kararların verildiğini iddia ederek Cizre Sporu ligden çekme kararı aldı.

            TFF 3.Lig.2.Gurupta Cizre Şehir Stadyumunda oynanan ve futbolseverlerin büyük bir ilgi gösterdiği futbol maçında Ağrı Spor maçın 90 dakikasında attığı gol ile ev sahibi Cizre Sporu 1-0 yendi.Cizre Sporlu futbolcular Maçın bitiş düdüğü ile birlikte orta hakem Erdem Demirtaş’a penaltılarının verilmediğini iddia ederek itiraz etti.Ancak itirazlar sonuç vermeyince hem Cizre Sporlu futbolcular hem de taraftarlar hakeme büyük bir tepki gösterdi.Ağrı Spor maçı başta olmak üzere bundan önceki maçlarda da haksızlığa uğradıklarını ifade eden Cizre Spor Kulübü Başkanı Maruf Sefinç,teknik heyet ve futbolcularla birlikte bir basın açıklaması yaparak Cizre Sporu ligden çekme kararı aldıklarını belirtti.

Cizre Spor Kulübü olarak ligden çekilme kararı aldık

Ağrı Spor maçında yaşanan hakem hataları ve verilemeyen net penaltı nedeni ile maçı kaybettiklerini iddia eden Cizre Spor Kulüp Başkanı Maruf Sefinç; “biz bugün Ağrı müsabakası ile beraber devrenin 3’üncü haftasından bir maç oynadık. Maalesef burada güzel şeyler yaşanmadı. Cizre spor’un buradaki futbol ortamı, gençlerimizin futbolu bu kadar sevmesi, bu kadar büyük bir taraftar kitlesine sahip olan bir takımın haklarının yenildiğini biz bütün kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz. Geçen haftalarda esenler Erok maçında yine hakem hataları, yine net penaltımız verilmedi.  Önceki hafta Kocaeli ile oynadığımız maçta sahada iki top olmasına rağmen hakemin devam ettirmesi ve gol gelmesi. Yine bu hafta Ağrı maçında hakemin net penaltımızı vermemesi. Bizim kulübümüzün ve sporcularımızın hakkının bu kadar yenilmemesi lazım. Doğudaki takımlar play off potasına girdiği zaman ve şampiyonluk mücadelesi verdiği zaman maalesef büyük bir haksızlığa uğruyor.MHK kurulu hangi niyetle, bunu bireysel mi yapıyorlar, kurumsal mı yapıyorlar. Doğu bölgesinde futbolun bitmesini mi istiyorlar bunun Çelişkisini yaşıyoruz. Bu hukuksuzluk, bu adaletsizlik bu şekilde devam ediyorsa ben burada Cizre Spor yönetim kurulu başkanı olarak takımımı bu saatten sonra ligden çekiyorum.”dedi.

Haksızlığa, Hukuksuzluğa ve Adaletsizliğe karşı takımı ligden ççekiyorum

Takımın ligden çekildiğine ilişkin pazartesi günü resmi başvuruda bulunacağını ifade eden Cizre Spor Kulübü Başkanı Maruf Sefinç,Pazartesi günü resmi başvurumu da yapacağım. Başta devlet büyüklerimiz, Futbol Federasyonu ve MHK madem burada futbol oynanmasını istemiyorlarsa, bize sahip çıkmıyorlarsa bizde bu ligden bu yarıştan çekileceğiz. Biz bir spor kulübü yüz. Biz sporun gerektirdiği bütün güzel şeyleri yerine getirmek ile mükellefiz ve bunun mücadelesini verirken, hakemler bu kadar art niyetli davranıyorlarsa, başka yerlerden gelip bu hukuksuzluğu bu adaletsizliği yapıyorlarsa biz bunu sindiremeyiz. Biz bunu kaç hafta sindirdik ancak daha da sindiremeyiz. Biz hak hukuk peşindeyiz. Adaletli davransınlar. Bu futbolcular güzel ülkemizin her bir yanından gelmişler. Kendi ekmekleri için gelmişler. 90 dakika burada mücadele ediyor. Alın teri döküyorlar. Kendi çocuklarına ekmek götürüyorlar. MHK’ya itiraz ediyoruz. Dosyayı açıp bakmıyorlar bile. Biz spor anlamında Cizre spor’un bayrağını Türkiye’nin dört bir yanında bir kardeşlik köprüsü kurmak amacıyla dalgalandırıyoruz. Ama  sonuç ortada her hafta aynı pozisyonlar aynı verilmeyen penaltılar. Böyle bir mücadele olur mu onun için Cizre Spor Kulübü olarak biz ligden çekiliyoruz. “

Başkan Sefinç,Devlet büyüklerimiz, futbol federasyonu ve MHK rahatlasın. Ama şunu unutmayın ki buradaki bütün gençlerin vebalini ahını alırsınız.Bu kadar basit olmaması lazım. Türkiye’nin her yerinden gençler buraya gelip buradaki çocuklara örnek oluyorlar futbolcu olmak adına. Futbol kötü bir şey değil. Böyle bir adaletsizlik olmaz. Hiç kimse sahip çıkmaz mı. Biz başka ülkenin takımı mıyız? Biz hepimiz kardeşiz bu ülkede. Kimin kiminle ne alıp vermediği var. Yazık günah. Ben yarından itibaren resmi kurumlara bildirgemi yapıyorum. Ve bu takımı ligden çekiyorum.”diye konuştu.

Cizre’ye gelen Hakemler gövde gösterisine ve Cizre’yi ezmeye geliyorlar

Her şey Cizre Sporun play-off potasına girmesi ile başladığını belirten Teknik Direktör Metin Akpunar ise,”Biz ne zaman play-off’u yakaladık ve herkes bu takımın şampiyonluk adaylarından olduğunu söylemesi ile birlikte ne hikmetse hakem hataları üst üste gelmeye başladı.Hakem hata yapar ona bir şey demiyoruz ama maçtan sonra Hakemle konuştuğumuzda bu penaltıdır dememize rağmen ve hem gözlemcinin hem de dördüncü hakemin de penaltı demesine rağmen ne yazık ki maçın hakemi penaltı değil diyor.Kocaeli deplasman maçının dokuzuncu dakikasında sahada iki top olmasına rağmen hakem maça müdahale etmeyince golü yedik.Bugünkü maçtada dakika altmışı gösterirken yüzde yüz bir penaltı versen farklı olacak ama hakem penaltıyı vermedi.Üç Kocaeli maçı üçte bu maçtan altı puanımız gitmeseydi Cizre sporun guruptaki pozisyonu ne olurdu.”

Akpunar,Bizim yüreğimizin yanmasının nedeni içerideki ve dışarıdaki maçlarda yalnız bırakılmamızdır.Buraya gelen hakem triosu sanki gövde gösterisine,ezmeye geliyor.Hakemin bugünkü bütün inisiyatifi rakip takımdan yana.Deplasmanda bu olabilir ama içerideki maçlarda da bizi ezmesinler.Kulüp başkanımız varını yoğunu ortaya koyarak bu takımı bir yerlere getirmeye çalışıyor.Gerekirse özel hayatından ve özel yaşantısından fedakarlık yaparak bu takımı ligde tutmak için para harcıyor.Buraya gelen hakem triosu elini vicdanına koyarak maç yönetsin.Hepimizin bakmakla yükümlü olduğu çoloğu çocuğu var.Biz ekmek davasındayız ve benim takımımın yarısı Karadenizli.Karadeniz de herhangi takıma bunlar yapılabiliyormu,yapılamıyor.Biz bu coğrafyada ve bölgede mücadele eden takım olduğumuz için mi bunlar başımıza geliyor. Şimdi başkan takımı çekti bunun vebalini kim ödeyecek. Yani buna basit bir hakem hatası gözü ile bakamayız.” dedi.

Başkalarının cezasını futbolcular çekiyor. Vebalini Kim ödeyecek

Başkalarının yapmış olduğu hataların cezasını ekmek parası için sahada ter döken futbolcuların çektiğini belirten Cizre Spor Futbolcusu Evren Horazal ise, ”Türkiye’nin dört bir yanında buraya geldik. Benim 3 tane çocuğum var. Başkanımızın aldığı bu kararın sorumlusu kim. Biz sadece hakkımızı istiyoruz. Biz burada terimizin son damlasına kadar mücadele edip çoluğumuza çocuğumuza ekmek götürme derdindeyiz. Şimdi Eruh’ta, Kocaeli’nde beniz eziyorsun. Uşak’ta bana terörist diye tezahürat yapıyorsun. Biz bunları hak etmiyoruz. Ben bu takıma İstanbul’dan geldim. İkinci dönemim. Bizi her deplasmanda zaten eziyorlar. Ben buradan futbolun en üstündeki yetkililere sesleniyorum. Bu takıma destek çıkacak herkese sesleniyorum. Bu takımı yalnız bırakmayın. Başkanımızı yalnız bırakmayın ve bu aldığı karardan dönmesini sağlayın. Burada millet bu işten ekmek yiyiyor. Hakkımızı yedirmeyiz. Başkanımızın aldığı bu karar bizi ziyadesi ile üzmüştür. Bizim çoluğumuz çocuğumuz var. Bunu vebali ağırdır.” dedi.