PALETLİ AMBULANS KARA SAPLANDI, SAĞLIK EKİPLERİ ELLERİYLE KARI KAZIYARAK ÇIKARDILAR

Şırnak`ta sert geçen kış mevsimi dolayısı ile 112 ekipleri hastaların yardım çağrılarına cevap verebilmek için aynı zamanda karla mücadele ediyor.

PALETLİ AMBULANS KARA SAPLANDI, SAĞLIK EKİPLERİ ELLERİYLE KARI KAZIYARAK ÇIKARDILAR
SAĞLIK 17.02.2020 17:11:00 0
 

Şırnak’ta sert geçen kış mevsimi dolayısı ile 112 ekipleri hastaların yardım çağrılarına cevap verebilmek için aynı zamanda karla mücadele ediyor.

Şırnak’ta son yılların en sert kış mevsimi yaşanıyor. Karla mücadele çalışmaları aralıksız sürdürülürken, sert kış şartlarından en çok olumsuz yönde etkilenenlerden biri ise 112 ekipleri oldu. Hastaların yardım çağrılarına koşan ekipler aynı zamanda karla mücadele etmek zorunda da kaldı.

Şırnak Yeniaslanbaşar köyüne hasta kurtarmaya giden sağlık ekipleri kara saplanarak, bu kez ambulansı kurtarma derdine düştü.

Sağlık ekibi, önce ellerindeki küreklerle ve elleriyle ambulansı saplandığı yerden çıkarmaya çalıştı, başaramayınca bu defa UMKE aracın yardımıyla paletli ambulans tekrar çıkarılmaya çalışıldı. Ancak sağlık ekiplerin uzun süren uğraşları sonucu elleriyle Paletli ambulansın önünde biriken karları temizleyerek kardan kurtarıldı.

Şırnak Yeniaslanbaşar köyünde hastalanan Nesine Fidan (35), paletli ambulans ile hastaneye ulaştırıldı. Şırnak merkeze bağlı Yeniaslanbaşar köyünde üst solunum yolu enfeksiyonu sonucu rahatsızlandı. Fidan’ın ailesi, 112 Acil Servis ekiplerini arayarak yardım istedi. Bunun üzerine sağlık ekipleri ve UMKE ekibi harekete geçti. Ekipler, paletli ambulans ve UMKE aracı ile karın yer yer 1 metreyi bulduğu yolu bir saatte geçerek köye ulaştı. Nesine Fidan, köyde ilk müdahalesi yapılarak bir saatlik bir geri dönüş yolculuğunun ardından Şırnak Devlet Hastanesine kaldırıldı. Tedavi altına alınan Fidan’ın durumunun iyi olduğu öğrenildi.