ŞIRNAK`TA 1 AYDA 8 TON ET İHTİYAÇ SAHİPLERİNE DAĞITILACAK

Şırnak Belediyesi Vefa Sosyal Destek Grubu kapsamında her hafta ihtiyaç sahibi ailelere 2 ton et dağıtımında bulunacak.

ŞIRNAK`TA 1 AYDA 8 TON ET İHTİYAÇ SAHİPLERİNE DAĞITILACAK
EĞİTİM 26.04.2020 17:36:00 0
 

Şırnak Belediyesi Vefa Sosyal Destek Grubu kapsamında her hafta ihtiyaç sahibi ailelere 2 ton et dağıtımında bulunacak.

Ramazan ayı boyunca Şırnak Belediyesi ve hayırsever vatandaşlar tarafından sağlanan 8 ton et ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. 

Şırnak Bahçelievler Mahallesinde bulunan belediye mezbahanesindeki kesim yerine gelen Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Mehmet Yarka, Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Geliş ve İl Müftüsü Ramazan Tolan, et kesim yerinde incelemelerde bulundu.

Vali Pehlivan, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, salgın nedeniyle tüm ülke olarak önemli bir süreçten geçtiklerini Vefa Destek Gruplarıyla vatandaşlara gerekli yardımların aksatılmadan devam edildiğini söyledi.

155,156 ve 112 çağrı hatlarından yaklaşık 3 bin çağrı aldıklarını aktaran Pehlivan, bunların tümüne ulaşıp gerekli yardımların sağlandığını belirterek, Vatandaşlardan da olumlu geri dönüşler aldık. Bunu yaparken sadece dar gelirlilerin ötesinde bu virüs salgını nedeniyle işini kaybetmiş, gelirlerini kaybetmiş vatandaşlarımıza ulaşmak adına organizasyon yapıldı. Cumhurbaşkanımızın açıklamış olduğu ekonomik istikrar kalkanı paketi kapsamında da hane başı bin lira ödeme uygulamasını PTT’den güvenlik mensubu arkadaşlarımız tarafından ulaştırıldı" dedi.

54 BİN AİLEYE YARDIM ULAŞILDI

“Birinci etapta 36 bin, ikinci etapta ise 17 bin olmak üzere 54 bin aileye ulaşıldı. Şimdi üçüncü etap başvuruları başladı” diyen Pehlivan, devamında şunları kaydetti: "Devlet kaynaklarıyla bu yardımlar yapılırken, bir yandan da hayırsever katkılarıyla gıda yardımlarını dağıtıyoruz. İlk etapta 20 bin gıda kolisi vatandaşlarımıza ulaştıracağız. İhtiyaçlar nispetinde bunlar artacaktır. Özellikle ramazanda vatandaşlarımızın mağdur olmaması için çalışmaları kesintisiz sürdüreceğiz. İnşallah hem Şırnak hem de ülke olarak virüs ile mücadelede en az hasar ile atlatırız. Koronavirüs tedbirlerini uygulamalarını sürdürecek. Vatandaşların havaların düzelmesini fırsat bilerek çıkmamasını gerekli duyurulara ve tedbirlere vatandaşların uyması gerektiğini bildirdi.