KURAN- KERİM`İ GÜZEL OKUMA VE EZAN OKUMA YARIŞMASI`NIN BİRİNCİLERİ BELLİ OLDU

Şırnak Ahmet Kara Anadolu İmam Hatip Lisesi`nde Kuran- Kerim`i Güzel Okuma ve Ezan Okuma Yarışması düzenlendi.

 KURAN- KERİM`İ GÜZEL OKUMA VE EZAN OKUMA YARIŞMASI`NIN BİRİNCİLERİ BELLİ OLDU
İNANÇ DÜNYAMIZ 16.01.2018 15:32:00 0

Şırnak Ahmet Kara Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde yapılan Kuran- Kerim’i Güzel Okuma ve Ezan Okuma Yarışması’na Şırnak Valisi Mehmet AKTAŞ ve AK Parti Şırnak İl Başkanı İbrahim Halil ERKAN katıldı. Yarışma başlamadan önce Kuran-ı Kerim Tilaveti yapıldı. Seçici Kurul Üyeleri yarışmaya katılan öğrenciler arasından en iyilerini seçti.

 

“Toplumsal huzurun ve refahın da kaynağı yine Kuran-ı Kerim ve peygamber efendimizin sünnetidir.”

Şırnak Ahmet Kara Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen yarışma öncesinde konuşan Vali Mehmet AKTAŞ: “Bu yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçen, katkısı olan öğretmenlerimizi yürekten tebrik ediyorum. Allah hepinizden razı olsun. Hiç şüphesiz, biz inanan insanlar olarak şuna şüphesiz olarak inanıyoruz ki dünya mutluluğunun da ahret mutluluğunun da tek ve yegane kaynağı Kuran-ı Kerim ve peygamber efendimizin sünnetidir. Biz bu değerlerimize sahip olduğumuz, Kuran-ı Kerim ve yüce peygamberimizin sünnetini hakkıyla öğrendiğimiz ve onu hayatımıza yansıttığımız müddetçe hem bu dünyada hem de öteki dünyada mutlu olacağız. Ayrıca toplumsal huzurun ve refahın da kaynağı yine Kuran-ı Kerim ve peygamber efendimizin sünnetidir.  Biz eğer Kuran-ı Kerim’in özünü yaşar isek toplumsal anlamda da huzurlu,  güçlü, başımız her zaman dik olur. Tam tersine; eğer biz bu kutsal değerden uzaklaşırsak sıkıntı yaşarız ki maalesef belli alanlarda bu sıkıntıları yaşıyoruz. Eğer bugün ülkemizin bir bölgesinde, Şırnak’ımız dahil birileri ellerine silah alıp kadın, erkek, çocuk demeden masum insanların kanına giriyor ise hiç şüphesiz bunun temelinde dinsizlik yatıyor. Dinini, imanını bilen bir adam bunu yapmaz, kardeş kanına girmez. El alemin, ne idüğü belirsiz yalancı güçlerin piyonu olmaz, bu memlekete, topraklara, insanlara ihanet etmez. Yani işin özü dinimizdir, imanımızdır, bayrağımızdır, ezanımızdır. Allahın izniyle biz Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Şırnak’ımızda da bu kutsal değerlerimize sonuna kadar sahip çıkacağız, en yüksek yerlere taşıyacağız” şeklinde konuştu.

 

“Okullarımızdaki eğitim kalitesini teşvik edeceğiz.”

İmam Hatip Okulları hakkında eğitim kalitesinin arttırılacağı hakkında konuşan Vali AKTAŞ: “Az önce müdür beyin ifade ettiği gibi geçmiş yıllarda imam hatip eğitiminde gerideydik maalesef. Ama Şırnaklının desteğini aldık.  Halkımızın, eğitim camiamızın, siyasi bakanlarımızın gayretiyle bu sene böyle bir noktaya geldik. Ama inşallah seneye bunun en az iki katına çıkacağız. Bu sene açtığımız imam hatip okullarımızdaki eğitim kalitesini teşvik edeceğiz. Sadece fiziki mekanlardaki değil, biz buralarda iyi bir eğitim verirsek, bu yavrularımızı iyi eğitirsek, onların seviyesini yükseltirsek diğer ailelerin çocuklarını da teşvik edecektir bu durum. Yarışmaya girecek bütün yavrularımıza yürekten başarılar diliyorum. İnşallah burada başarılı olup dereceye girecek olan öğrencilerimiz Türkiye genelindeki yarışmalarda da dereceye girer, Şırnak’a Türkiye derecesiyle geri dönerler” dedi.

 

 

Şırnak Ahmet Kara Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen Kuran- Kerim’i Güzel Okuma ve Ezan Okuma Yarışması’nda seçici kurul üyelerinin yaptığı oylamayla birinciler seçildi. Genç Sada Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nın birincisi Cizre Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Duran Alioğu, Genç Nida Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nın birincisi Cizre Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Merve Aykut, Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması’nın birincisi Silopi Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Emrullah Çakır oldu. Düzenlenen yarışmada birincilerin ödülünü Şırnak Valisi Mehmet AKTAŞ,  ikinci olanların ödülünü ise AK Parti Şırnak İl Başkanı İbrahim Halil ERKAN takdim etti.

(Şilan Bahşiş)