ŞIRNAK`TA ÇOCUKLAR TİYATRODA EĞLENDİ

Şırnak İl Kültür Merkezi, Şırnak Ak Parti Kadın Kolları ve Geleceğe Işık Saçan Kadın Derneği tarafından Şırnak Üniversitesi Mehmet Emin Acar Kampüsü 15 Temmuz Kongre Merkezi Salonu`nda düzenlenen etkinlikte çocuklar için tiyatro sergilendi.

ŞIRNAK`TA ÇOCUKLAR TİYATRODA EĞLENDİ
ASAYİŞ 23.02.2018 16:13:00 0
 

 


         Şırnak İl Kültür Merkezi, Şırnak Ak Parti Kadın Kolları ve Geleceğe Işık Saçan Kadın Derneği tarafından Şırnak Üniversitesi Mehmet Emin Acar Kampüsü 15 Temmuz Kongre Merkezi Salonu`nda düzenlenen etkinlikte çocuklar için tiyatro sergilendi.

         Şırnak Üniversitesi’nde düzenlenen Van Devlet Tiyatrosunun "Zambak Limanı" adlı oyunu iki seansta öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

         Van Devlet Tiyatrosu Müdürü Şirin Ergüven Hemşioğlu, yaptığı açıklamada, 8 yıl önce Şırnak`ta tiyatro gösterimi yaptıklarını belirterek yeniden kentte bulunmaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Terör olaylarının çocuklar üzerindeki etkileri gözlerinden okunuyor.
         Sahnelenen oyunu iki seansta öğrencilerin ilgiyle seyrettiğini ifade eden Hemşioğlu, kentte son yıllarda yaşanan terör olaylarına değinerek "Burada son yıllarda çok nahoş olaylar yaşandı. Terör olaylarının çocuklar üzerindeki etkileri gözlerinden okunuyor. Bunu ancak buraya gelince görebiliyorsunuz. Biz terörün gözlerdeki izlerini silmek ve öğrencileri eğlendirmek için geldik. Öğrencilerimizi tiyatroyla buluşturmak istedik" dedi.

         Şırnaklı öğrencilerle bir araya gelmekten büyük keyif aldıklarını, gurur duyduklarını ifade eden Hemşioğlu, Nusaybin’den sonra Şırnak`a geldiklerini daha sonra da Batman`a gideceklerini belirtti. Hemşioğlu, hedeflerinin bölgedeki çocuklarla vakit geçirip, onların dünyalarını renklendirmek olduğunu ifade etti.

         Öğrenciler tiyatro oyununu çok beğendiğini, kendilerine moral verdiğini söyledi. Tiyatro sonunda öğrenciler oyunu ilgiyle izlediklerini anlatarak "Gerçekten çok komikti. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz" şeklinde konuştu. (Şilan Bahşiş)