ŞIRNAKLI GENÇ SPORCULAR İSPANYA`DA DÜZENLENECEK OLAN TURNUVAYA KATILIYOR

Şırnak`ın Beytüşşebap İlçesindeki yetenekli futbol oyuncular `Uyafa Cup` projesi kapsamında 2019`da İspanya`nın Barcelona kentinde düzenlenecek olan Costa Brava turnuvasına katılacak.

ŞIRNAKLI GENÇ SPORCULAR İSPANYA`DA DÜZENLENECEK OLAN TURNUVAYA KATILIYOR
SPOR 7.03.2018 15:51:00 0
 

 

Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesindeki yetenekli futbol oyuncular ‘Uyafa Cup’ projesi kapsamında 2019’da İspanya’nın Barcelona kentinde düzenlenecek olan Costa Brava turnuvasına katılacak.

Şırnak’tan İspanya’nın Barcelona kentinde düzenlenecek olan Costa Brava turnuvasına katılacak olan 16 futbolcudan 8’i daha önce Beytüşşebap’ta yerde bulunan bayrağa sahip çıkan öğrenciler olduğu belirtildi. Diğer 8 kişi ise çevre okullardan futbol yeteneği olan öğrenciler.

         Şırnak’tan İspanya’ya gidecek olan çocuklar ilk önce İstanbul’da yapılacak olan antrenmanlara eğitilecek. Daha sonra ise Barcelona’ya Ekim ayında gönderilecekler.

“Çocuklarımızın ülkemizi, bölgemizi ve projemizi en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyoruz.”

Barcelona kentinde düzenlenecek olan Costa Brava turnuvası hakkında konuşan Uyafa Genel Başkanı Özcan Şimşek: “Beytüşşebap’ta yerde buldukları bayrağımızı yıkayıp, köyün meydanına asan yürekli çocuklarımızı ziyarete geldik. Bu ziyaretimizde aslan yürekli kardeşlerimiz ile Şırnak alt yapısı minik sporcularımızla bir dostluk maçı yapacağız. ‘Sağlıklı Beslen, Hareketli Yaşa, Toprağını İşle, Suyunu İsraf Etme Projesi’  kapsamında 6 kıta başkanımız, Fifaya bağlı ülkelerde ülke koordinatörlemiz ve 81 ilde il koordinatörlemiz ile köylü ve kırsal kesimde yaşayan yetenekli çocuklarımız için hazırladığımız ‘Uyafa Cup’ projesi kapsamında 2019’da İspanya’nın Barcelona kentinde düzenlenecek olan Costa Brava turnuvasına bu organizasyonda şampiyon olan takımımız katılacaktır. Fakat bu sene bu aslan yürekli çocuklarımızın da birkaçının içinde olacağı Şırnaklı yetenekli alt yapı çocuklarımızla katılmak istiyoruz. Çocuklarımızın ülkemizi, bölgemizi ve projemizi en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

BEYTÜŞŞEBAP KAYMAKAMINDAN DESTEK

Köy meydanında buldukları bayrağı göndere çeken çocukların görüntülerin sosyal medyada çok güzel tepki aldıklarını vurgulayan Beytüşşebap Ayvalık köyünün Şehit Ali Çakar Ortaokulu Beden Eğitimi öğretmeni Suat Kurt: “Bizim öğrencilerimiz okula gelirken yerde buldukları bayrağı kendi hisleriyle, kimsenin yönlendirmesi olmadan yıkayıp daha sonra kendi çabalarıyla bir direk bulup onu direğe astıktan sonra göndere çekiyorlar. Bu görüntüler sosyal medyada paylaşıldıktan sonra bu olay herkesin çok hoşuna gitti. Devlet büyüklerimiz, özellikle kaymakam bey çok ilgilendi. Olayın ardından çocuklarımız Ankara’ya gezmeye gitti. Biz de bu çocuklarımızın içlerinden iyi futbol oynayanları belirlemek istedik. Kaymakam bey bize finansal destek verdi. Onun vasıtasıyla geldik buraya” dedi.

“Bu çocuklara elimizden geldiği kadar İspanya değil Brezilya da olsa götürmeyi, fedakarlık yapmayı planlıyoruz.”

Beytüşşebap’taki şartların zorluğunu dile getiren Beden Eğitimi öğretmeni Suat Kurt: “Bizim bu bayrak ekibimizin haricinde de iyi futbol oynayan öğrencilerimiz var. Bunların burada seçmeleri yapılıp İspanya’ya Costa Brava turnuvasına gideceklerini öğrendik ve çok mutlu olduk. Bu organizasyonu yapan Uyafa ekibine çok teşekkür ediyoruz. Biz sonuçta Şırnak’ın en uzak yerinden geliyoruz. Bizim oradaki şartlarımız belli, bu şartlarda elimizden gelen her şeyi okul müdürlerimizle, öğretmenlerimizle, kaymakamlıkla hepsiyle bir arada organize ederek sürdüreceğiz. Bu çocuklara elimizden geldiği kadar İspanya değil Brezilya da olsa götürmeyi, fedakarlık yapmayı planlıyoruz. Bu bir gönül işidir. Biz de bu işe gönlümüzü koymayı düşünüyoruz. Şuan da burada 16 öğrencimiz var. Bu öğrenciler aynı zamanda derslerinde de başarılılar. Şuanda inanılmaz mutluyuz, duygularımızı anlatamıyoruz” şeklinde konuştu. (Şilan Bahşiş)