ŞIRNAK`TA AKILCI ANTİBİYOTİK KULLANIMI MEDYA KAMPANYASI

Şırnak`ta gereksiz ve yanlış antibiyotik kullanımının azaltılması amacıyla "Akılcı Antibiyotik Kullanımı Medya Kampanyası" başlatıldı.

 ŞIRNAK`TA AKILCI ANTİBİYOTİK KULLANIMI MEDYA KAMPANYASI
SAĞLIK 21.03.2018 17:02:00 0
 

         Şırnak’ta gereksiz ve yanlış antibiyotik kullanımının azaltılması amacıyla “Akılcı Antibiyotik Kullanımı Medya Kampanyası” başlatıldı.

         Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü’nce başlatılan kampanya ile İl Sağlık Müdürlüğü’nce antibiyotiğin yanlış ve gereksiz kullanımına karşı toplumda bilgi ve farkındalığın artırılması için çalışmalar yapıldı.

         Kampanya kapsamında kamu spotları, afişler için görseller hazırlandı. Vatandaşların rahatça görebileceği hastane, eczane gibi sağlık tesislerine afiş asıldı.

         Şırnak İl Sağlık Müdürlüğü konuyla ilgili şu açıklamalara yer verildi;”Antibiyotikler, bakteriyel enfeksiyon hastalıklarının tedavisinde kullanılan ve insan sağlığı açısından çok büyük öneme sahip ilaçlardır. Kelime anlamı ile “antibiyotik” terimi, “hayata karşı” demektir. Bu kimyasal maddeler, bakterilerin çoğalmasını önlemekte ve bazen de bakterileri öldürmektedir.Belirli bir antibiyotiğe karşı direnç, söz konusu antibiyotiğin tedavi dozunda dirençli bakterileri öldüremediğini veya çoğalmalarına engel olamadığını ifade etmektedir.Enfeksiyon hastalıkları, halk sağlığı açısından önemli ve uygun antimikrobik tedaviyle başarının sağlandığı bir alandır. Bununla birlikte gerek toplumda gerekse hastanede kazanılan enfeksiyon hastalıkları akılcı olmayan antimikrobiyal tedavilerin kullanılması sonucu tedavi edilememekte ve belki de hasta kaybedilmektedir. Uygun antimikrobiyal tedavi; sağ kalım, komplikasyon ve kronikleşmenin önlenmesi, hastalık şiddet ve süresinin kısaltılması açısından önemlidir.”