YILIN PARAMEDİKİ ŞIRNAKLI METİN NAS SEÇİLDİ

Şırnaklı Paramedik Metin NAS Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Paramedik Derneğinin düzelttiği bu yıl beşincisi olan Altın Ambulans Oscar Ödüllerinde daha önce yaptıkları çarpıcı hikâyelerle halk oylaması sonucu 1. çıkan Metin Nas 2018 yılının `Yılı

YILIN PARAMEDİKİ ŞIRNAKLI METİN NAS SEÇİLDİ
SAĞLIK 27.03.2018 10:03:00 0
 

 

         Şırnaklı Paramedik Metin NAS Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Paramedik Derneğinin düzelttiği bu yıl beşincisi olan Altın Ambulans Oscar Ödüllerinde daha önce yaptıkları çarpıcı hikâyelerle halk oylaması sonucu 1. çıkan Metin Nas 2018 yılının `Yılın Paramedik`i Seçildi.

         Metin NAS` inşaatta çalışmak için gelen bir işçinin yaptığı muayene sonucu şimdiye kadar fark edilmeyen Aort Kalp Yetmezliği hastalığını tespit edip, yönlendirmeler ve sevk sonucu erken tedavi ile hayatını kurtarmıştı.

          Ankara Demonti Hotelde Yapılan Ödül Töreninde, Metin Nas`ın Ödülünü veren, MHP Antalya Milletvekili ve TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal işleri komisyonu başkanı Prof. Dr. Ahmet Selim Yurdakul tebrik dileklerini iletti.

         Ödül Töreninde Konuşan Metin NAS; "Şuan sorsanız ne iş yaptığımı bilmezler, okuma ve yazmaları yok ve tek kelime Türkçe bilmeyen bir aileden geldim. Yaptığım, uyguladığım her kararın arkasında kaldılar ve hiç bir zaman benden desteklerini esirgemediler. Hep güvendiler. O yüzden ben bu ödülü, annemle babam ve en önemlisi de bu ödülü alırken en büyük sevinci yaşayan Tüm Şırnak halkı adına sizlerden alıyorum. Bu ödülü ben değil bilakis onların kazandığını düşünüyorum. Ve hepsi adına sizlere teşekkür ediyorum. " şeklinde konuştu.