CİZRE`DE İLK KEZ İKİ HASTAYA KALICI KALP PİLİ TAKILDI

Şırnak`ın Cizre İlçesi Devlet Hastanesi`nde 80 yaşındaki Susun Kömür ile 66 Yaşındaki Kumri Kurkmaz`a ameliyatla kalıcı kalp pili takıldı. Cizre Devlet Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doktor Serhat Günlü, bu ameliyatın ilçede ilk kez yapıldığını söyledi.

 CİZRE`DE İLK KEZ İKİ HASTAYA KALICI KALP PİLİ TAKILDI
SAĞLIK 28.03.2018 09:31:00 0
 

 

         Şırnak’ın Cizre İlçesi Devlet Hastanesi`nde 80 yaşındaki Susun Kömür ile 66 Yaşındaki Kumri Kurkmaz’a ameliyatla kalıcı kalp pili takıldı. Cizre Devlet Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı  Doktor Serhat Günlü, bu ameliyatın ilçede ilk kez yapıldığını söyledi.

         Kalp yetmezliğine bağlı ritim bozuklukları ve buna bağlı ani ölümlerin önlenmesinde kullanılan kalp pili ve şoklama cihazı Cizre Devlet Hastanesinde ilk kez iki hastaya yerleştirildi.

         Şırnak’ın Cizre İlçesi`nde yaşayan 80 yaşındaki Susun Kömür ile 66 Yaşındaki Kumri Kurkmaz rahatsızlanarak Cizre Devlet Hastanesi Kardiyoloji Polikliniğine kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan hastalar doktorlar tarafından yapılan muayene ve değerlendirmeden sonra ameliyata alındı. Kardiyoloji uzmanı  Doktor Serhat Günlü tarafından yapılan başarılı ameliyatlarla Kömür ve Kurkmaz’a kalıcı kalp pili ve şoklama takıldı. Kömür ve Kurkmaz, kendisini hayata döndüren Doktor Günlü’ye teşekkür etti.

         Türkçe bilmediği için Kürtçe konuşan 66 yaşındaki Kumri Kurkmaz, Ameliyat öncesi çok acı çektiğini ancak yapılan ameliyattan sonra vücuden kendisini çok iyi hissettiğini ifade ederek kendisini ameliyat eden Doktor Serhat Günlü’ye teşekkür etti.Aynı zamanda 80 yaşındaki Susün Kömür ‘ün oğlu annesinin KOAH hastası olduğunu bundan ötürü bir çok merkezden umutsuz döndüklerini söyledi.

         80 yaşındaki Susun Kömür ile 66 Yaşındaki Kumri Kurkmaz’a başarılı bir ameliyat yapıp, kalıcı kalp pili takan Kardiyoloji Uzmanı Doktor Serhat Günlü, Batman, Siirt ve Mardin’de yapılamayan bu riskli işlemin  Cizre Devlet hastanesinde ilk kez yapıldığını söyledi. Diyarbakır, Şanlıurfa ve Gaziantep dışında bölgedeki birçok hastanede bu ameliyatın yapılmadığını belirten Günlü,bu işlem elektro fizyoloji dediğimiz Kardiyolojinin üst dalıdır ve bu bir çok hastanede yapılmaz.Özel hastanelerin bazıları yapıyor  ama birçok devlet hastanesinde yapılamıyor. Şırnak’ta Cizre Devlet Hastanesinde bu işlemi biz ilk defa gerçekleştirdik. Bu işlem Güneydoğu Anadolu’da Diyarbakır, Şanlıurfa ve Gaziantep dışında ilk defa Cizre’de yapılıyor.Bu yüzden Şırnak Kardiyoloji anlamında Anjiyo ve hemodinami laboratuarı  olmamasına rağmen Güneydoğu Anadolu’da dördüncü sırada yer almaktadır” dedi.

         Bu işlemin sıfır riske sahip olduğuna vurgu yapan Günlü, bu işlem cilt altından bataryası ile birlikte kalbi indükleyecek kabloların takılması ile alakalı bir durumdur. Herhangi bir komplikasyonda gelişmeyecektir. Bu hastalarda gelişebilecek tek komplikasyon pnömotorakstır. Bizde çok dikkatli girişimlerimizi yaptığımız için herhangi bir komplikasyon gelişmedi, gelişmesi de beklediğimiz bir şey değil ve hastalarımızın da ameliyattan sonraki durumları da gayet çok iyi.