ŞIRNAK "MADDEYE HAYIR" DİYEREK FARKINDALIK YÜRÜYÜŞÜ YAPTI

Yeşilay Cemiyeti Şırnak Şubesi ve İl Sağlık Müdürlüğü`nün organizasyonu ile "maddeye Hayır" farkındalık yürüyüşü yapıldı. İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Nedim Uzun; ". Sigara, alkol ve benzeri bağımlılık yapıcı maddelerle değil bu bağımlılık yapan maddeleri ku

ŞIRNAK
SAĞLIK 28.03.2018 15:47:00 0
 

 

Yeşilay Cemiyeti Şırnak Şubesi ve İl Sağlık Müdürlüğü’nün organizasyonu ile “maddeye Hayır” farkındalık yürüyüşü yapıldı. İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Nedim Uzun; “. Sigara, alkol ve benzeri bağımlılık yapıcı maddelerle değil bu bağımlılık yapan maddeleri kullanmayarak. Sigara içmeyerek, alkol kullanmayarak, esrar, eroin kullanmayarak. Bağımlılık yapan maddeler kullanmayarak iradenizi ispat edin” dedi.

Yeşilay Cemiyeti Şırnak Şubesi ile İl Sağlık Müdürlüğü organizasyonunda “Maddeye Hayır” farkındalık yürüyüşü gerçekleşti. Şırnak İl Sağlık Müdürlüğü önünden başlayan yürüyüş, Sanat sokağında sona erdi.

“Maddeye Hayır” farkındalık yürüyüşüne İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Nedim Uzun, Yeşilay Cemiyeti Şırnak Şube Başkanı Turgay Birlik, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Sağlık çalışanları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Yürüyüşe katılanlar “Mahallene, okuluna sahip çık. Uyuşturucuya hayır”, “Bağımlı olma özgür ol” pankartları ve “kendizine zarar vermeyin”, “sigara bağımlılık yapar” dövizleri taşıyıp, “sigaraya hayır”, “uyuşturucuya hayır”,” bağımlı olma özgür ol sloganları” attılar.

Sanat sokağında sona eren yürüyüş sonrasında konuşan Yeşilay Cemiyeti Şırnak Şubesi Başkanı Turgay Birlik, gelmiş geçmiş en büyük virüs’ün bağımlı maddeler olduğunu söyledi.

Yeşilay Cemiyeti Şırnak Şube Başkanı Turgay Birlik; “yaşanan çağda geldiğimiz noktada beşeriyetin, insanoğlunun, toplumun ülkemizin, devletimizin kısacası canlı varlık popülasyonunun en büyük düşmanı en büyük terörizmi, en büyük zehiri gelmiş geçmiş en büyük virüs bağımlı maddelerdir. Bağımlı maddeler aynı zamanda ülkenin, ülkenin, dünyanın, insanlığın geldiği noktada ne kadar büyük bir facia olduğunu karşılaştığımız ölümlerle göstermiştir. Biz Yeşilay haftasını her yıl martın ilk haftasında kutluyoruz. İl Sağlık Müdürlüğü’müz ve İl Halk Sağlığı Başkanlığı katkılarıyla Şırnak’ımızda uyuşturucu terörizmine, sigara terörizmine, alkol terörizmine, kumar terörizmine kısacası bağımlılık yapan her türlü insanlık düşmanına savaş açmak, onlar kadar güçlü olduğumuzu mücadelesini vermek adına bu organizasyonu bugün burada düzenledik. Başta il valimiz olmak üzere bu kadar mühim bir hususta, bu kadar hayati bir konuda, bu kadar ehemmiyet arz eden bir hususiyette bizden desteklerini esirgemeyen her katmandan, halkımızın sağlığı için savaşan, mücadele veren herkese minneti şükran duygularımız sunuyorum” dedi.

2018 yılının bağımlılıkla mücadele yılı ilan edildiğini belirten İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Nedim Uzun; “2018 yılı içerisinde bağımlıklıkla mücadele yüksek koordinasyon kurulu, illerde de bağımlılıkla mücadele il koordinasyonu kuruldu. Bu şunu gösteriyor ki sayın Cumhurbaşkanımızın, bakanımız ve valimizin talimatları doğrultusunda 2018 yıllı içerisinde gençlerimizi yiyip bitiren, onların hayatlarını, yaşam haklarını ellinden alan bağımlılıkla mücadele yıllı içinde faaliyetlerde bulunmaktayız. Bu konuda korumamız gereken en önemli yaş grubu bizim gençlerimiz. Özellikle lise ve ortaokul çağındaki gençlerimizin bu hususta bilinçlendirilmesi gerekmektedir. Hepimiz bu yollardan geçtik. Ortaokul, lise okuduk. Benim genç kardeşlerime bir tavsiyem var. Toplumda yer edinmek istiyorsanız, kendinizi ispat etmek istiyorsanız, kendinizi toplum içinde bir birey olarak kabullendirmek istiyorsanız. Sigara, alkol ve benzeri bağımlılık yapıcı maddelerle değil bu bağımlılık yapan maddeleri kullanmayarak. Sigara içmeyerek, alkol kullanmayarak, esrar, eroin kullanmayarak. Bağımlılık yapan maddeler kullanmayarak iradenizi ispat edin. Toplumda kendinizi ispat edin. Toplumda yer edinin. Karakterinizi, şahsiyetinizi gösterin. Sigara içen, pis yerlerde, metruk binalarda iradesiz bir şekilde sağlığınızdan memleketinizden, ailenizden kopmak yerine buralardan uzak durun. İradenizi gösterin. İradenize sahip çıkın. Bu memleketin geleceği sizlersiniz. Şırnak’ta 18 yaş altı nüfus Türkiye’nin 2 kattı. Onun içindir ki burada bu mücadeleyi daha aktif bir şekilde vermek durumundayız. Değerli genç kardeşlerim. Kendinizi bu maddelerden uzak tutarak ispat edin. İrade sahibi olan acze düşmez. İrade sahibi olan bu maddeleri kullanmaz. İrade sahibi olan sigara kullanmaz. Bizim üzerimize düşen bu bilinci uyandırmak. Gençlerin aklındaki o yanlış algıyı, yanlış düşünceyi değiştirmek. Ve bu gençlerimizi memlekete faydalı, ailesine faydalı, memleketine hizmet üreten gençler olarak sağlıklı bir şekilde hayatlarını sağlıklı bir şekilde idame ettirmelerini sağlamak” dedi.  

Yapılan açıklamalardan sonra kalabalık kitle sessizce dağıldı.