ŞIRNAK`TA BAĞIMLILIKLA MÜCADELE İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI YAPILDI

Şırnak İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen `Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu` toplantısı valiliğin toplantı salonunda gerçekleştirildi.

 ŞIRNAK`TA BAĞIMLILIKLA MÜCADELE İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI YAPILDI
SAĞLIK 30.03.2018 17:00:00 0
 

         Şırnak İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu’ toplantısı valiliğin toplantı salonunda gerçekleştirildi.

         Şırnak Vali Yardımcısı Adem Ergül başkanlığında yapılan ‘Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’ İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Nedim UZUN ve çeşitli kurum ve kuruluşlarının üst düzey temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti.

         Açılış konuşmalarıyla başlayan toplantı, İl Emniyet Müdürlüğü’ nün Şırnak iline ait bağımlılıkla mücadele kapsamında yapılan çalışma ve şehrin genel durumunu anlatan sunumuyla devam etti.

         Bağımlılıkla mücadelede paydaş kurumlar arasındaki işbirliğinin önemi ve kurumlara düşen sorumlulukların görüşüldüğü toplantı, sonunda ortak kararlar alınıp bir sonraki toplantı gündemi planlandı.

         Bağımlılık ile mücadele de kurumlar arası iş birliğini ve koordinasyonu sağlamak, temel stratejileri belirlemek ve eylem planlarını hazırlamak, onaylamak, gerektiğinde değiştirmek, güncellemek ve uygulanmasını takip edip değerlendirmek üzere; Başbakan tarafından görevlendirilen bir Başbakan Yardımcısının başkanlığında, bağımlılıkla mücadelede görev ve sorumlulukları bulunan Bakanların katılımı ile Bağımlılık ile Mücadele Yüksek Kurulu (BMYK) 09.12.2017 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 2017/23 sayılı Başbakanlık Genelgesi ile oluşturulmuştur. Bu kapsamda uyuşturucu, tütün, alkol, teknoloji, kumar ve diğer davranışsal bağımlılıklar ile mücadele çalışmalarını yürütebilmek amacıyla Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulları oluşturulmuştur.