CİZRE'DE EĞİTİM SORUNLARI MASAYA YATIRILDI

CİZRE
EĞİTİM 22.12.2023 09:06:00 0

Şırnak'ın Cizre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün organize ettiği 'Öğretmen Buluşmaları' çerçevesinde öğretmenlerle bir araya gelen İlçe Milli Eğitim Müdürü Şahan İke, ilçenin eğitim sorununu masaya yatırıp çözüm ve öneriler hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

Cizre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen ve ilçenin eğitim çıtasının yükseltilmesi amaçlanan 'Öğretmen Buluşmaları' sona erdi. İlçe Millî Eğitim Müdürü Şahan İke başkanlığında, Cizre Belediyesi Konferans Salonunda gerçekleşen programda ilçede görev yapan öğretmenlerle çeşitli toplantılar gerçekleştirdi. Bir hafta süren toplantılarda İlçe Millî Eğitim Müdürü Şahan İke; okul öncesi öğretmenleri, 1. sınıf, 2. sınıf, ilköğretim matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi, sosyal bilgiler, fen bilimleri, Türkçe ve İngilizce öğretmenleriyle bir araya geldi.

Çeşitli branşlardan yaklaşık 1000 öğretmen ile bir araya gelen Milli Eğitim Müdürü İke; istişare toplantılarında meslektaşlarının alanlarına dair fikir, öneri ve beklentilerini dinledi. Toplantının öne çıkan önemli gündem maddelerinden; Dilimizin Zenginlikleri Projesi, Cizre Eğitimde Başarıyı İzleme Artırma ve Rehberlik (CEBİR) çatısı altında toplanan projelerin yanı sıra Cizre'nin kültürü ve tarihinin öğrencilere tanıtılması hedeflenen Köklerimiz Mirasımız Projeleri hakkında da bilgiler aktarıldı.

Akademik alandaki çalışmalara değinen Cizre İlçe Milli Eğitim Şahan İke,“Eğitim öğretim süreçlerine ilişkin ihtiyaç duyulan konularda sahanın asıl sesi olan öğretmenleri dinlemek bizim için başarıyı getirir. Gelecek nesilleri yeni beceriler ve değerlerle donatmanın yolu da eğitimden geçer. Bu tür toplantılarla eğitime dair yapılan ve yapılması planlanan sorunları gündeme getirip sorunların çözülmesine vesile olmasını amaçlıyoruz. Öğretmen arkadaşlarımızın bulundukları okullarda yaşadıklarının nabzını tutmak ve onların tecrübe ve birikimlerinden yararlanmak istiyoruz” dedi.

Şube müdürlerinden Selman Çiftçi ve Ahmet Gümüş de kendi sorumluluk alanlarına dair yapılan çalışmalara değinerek bu toplantıların verimli geçtiğine dikkat çekti.

İlçe zümre başkanlarının da söz aldığı toplantıların 2. dönemde de istişareye dayalı bir anlayışla devam edileceğinin mesajı verildi.