CİZRE'DE HAFIZ ÖĞRENCİLER İÇİN KÜTÜPHANE AÇILDI

CİZRE
EĞİTİM 3.01.2024 10:37:00 0

Şırnak Cizre'de hafızlık eğitimi alan öğrenciler için Kur'an kursunda Hacı Mahmure Hafızlar kütüphanesi açıldı

Şırnak'ın Cizre'de Hz. Hatice Yatılı Kız Kur'an Kursu'nda hafızlık eğitimi alan öğrenciler için kurs bünyesinde Hacı Mahmure hafızlar kütüphane açıldı.  2 bin kitabın yer aldığı kütüphanede, öğrenciler kitap okuyarak bilinçli ve motivasyonlarını yükselterek hafızlıklarını yapacak.

Kütüphane açılışına katılan Cizre Kaymakamı Nazlı Demir, emeği geçenlere teşekkür etti.

Kütüphane hakkında bilgi veren kurs müdüresi Hacer Çağlı, hedeflerinin sadece hafız yetiştirmek olmadıklarını aynı zamanda hafız kalmalarını sağlamak olduğunu belirtti.

Amaçlarının bilinçli ve daha şuurlu hafızlar yetiştirmek olduğunu aktaran Çağlı, "Her hafızlık kursunun kütüphane kitaplıkları vardır.  Biz farklı olarak çocuklarımıza kütüphaneyi kitabı sevdirecek alanlar sağladık. Daha çok sevecekleri kitapları bir araya getirmeye çalıştık. Çünkü eğer çocuk kitap severse kitap okumayı severse onun başaramayacağı hiçbir şey yoktur diye buna inanıyoruz. Yaklaşık 2.000 tane kitap, kütüphanemizde şu anda mevcut. Her ne kadar hafızların ve hafızlık yapanların bazı yerlerde kitap okuması zaman kaybı görünse de biz öyle düşünmüyoruz. Çünkü hafızlık yaparken zaten işimiz zihinde. Zihin uyarılmış oluyor. Uyarılmış bir zihnin zekâ kapasitesi genişliyor ve çocuk okurken, anlamlandırmaya çalışırken bağlantılar kuruyor. Ayrıca odaklanma ve motivasyonu artıyor ve motivasyonu artan bir çocuk daha çok Kur'an-ı Kerimi okurken adapte olmuş bir şekilde okuyor.  En önemlisi de bilinçli ve daha şuurlu hafızlar yetiştirmek. Çocuk neyi ne için yaptığının farkında olmalı. Bu farkındalığı oluşturmak için de kitap okumaları gerektiğini düşünüyoruz. Kitaplarımız o kadar çok ki zaten yani bunları saymakla bitmez. Hafızlar için 'kitap okumak olmazsa olmazdır' diye düşünüyoruz. Çünkü bizim hedefimiz sadece hafız yetiştirmek değil aynı zamanda hafız kalmalarını sağlamak." dedi