CİZRE’DE HAVALARIN SOĞUMASIYLA SOBA SATIŞLARI BAŞLADI

Şırnak’ın Cizre ilçesinde havaların soğuması ile birlikte soba satışlarında hareket yaşanmaya başladı.

CİZRE’DE HAVALARIN SOĞUMASIYLA SOBA SATIŞLARI BAŞLADI
EKONOMİ 22.11.2022 11:32:00 0

Şırnak’ın Cizre ilçesinde havaların soğuması ile birlikte soba satışlarında hareket yaşanmaya başladı.

Kış mevsiminin yaklaşması ve hava sıcaklıklarının düşmesi ile birlikte Cizre’de, soba satışlarında da hareketlilik yaşanmaya başladı.

Kışın ısınma telaşına düşen vatandaşlar soba almak için Bakırcılar Çarşısı’nın yolunu tuttu.Her keseye ve her tercihe uygun sobaların satışının yapıldığı Bakırcılar Çarşısı soba almak isteyen vatandaşların en uğrak yerlerinden biri oldu.Sobalar, 450 TL-6 bin TL arasında satılmaya başlandı.

İlçede soba satarak mesleğini sürdüren Abdullah Akgüç, ilçe merkezi ve çevre köylerde ikamet eden vatandaşların soba satın almaya başladığını söyledi.

Akgüç,“Şuanda havalar biraz daha sıcak seyrediyor bu sebeple tam anlamıyla soba alımları söz konusu olmadı ama şuan tam zamanı.Hem fiyat hem model çeşitlerimiz var herkes istediğini bulabilir. Kovalı, tuğlalı bunların döküm farkından dolayı fiyatları değişiyor.450 TL’den başlayıp 6 Bin TL’ye arasında değişik modellerdeki soba satışlarına başladık. Genelde köylü vatandaşlara soba satıyoruz. Cizre’de Müstakil evlerde oturanlar, evlerinde kalorifer olmayanlar, doğalgaza hala geçmeyenler veya geçemeyenler gelip alıyor. Soba fiyatının kalitesi ve markasına göre değişiyor.   Doğalgazın etkisiyle soba satışlarımız biraz düştü. Sobaya ilgi eskisi gibi değil ne yazık ki. Gelişen hayat şartları filan soba satışlarını çok fazla olumsuz etkiledi. Yine de kendi yağımızda kavruluyoruz.”dedi.

Soba bakımlarının önemine de değinen Akgüç, "İnsanların soba alırken, içerisinin turbo özelliğinin olup olmadığına, sağlamlığına ve verilen garantiye dikkat etmeleri gerekiyor. Bacalarını sık sık temizlemeleri gerekiyor. Bacaları dolu ve kirli olduğu zaman soba yanmıyor, tütüyor ve sonuç olarak da zehirlenmelere yol açıyor. Hem sobanızın hem de bacanızın bakımına dikkat etmeniz gerekiyor" diye konuştu.