CİZRE’DE ‘TEMİZ ÇEVRE SAĞLIKLI TOPLUM’ SLOGANIYLA TEMİZLİK KAMPANYASI BAŞLATILDI

Şırnak’ın Cizre İlçe Belediyesi tarafından ‘temiz çevre sağlıklı toplum’ sloganıyla temizlik kampanyası başlatıldı.

CİZRE’DE ‘TEMİZ ÇEVRE SAĞLIKLI TOPLUM’ SLOGANIYLA TEMİZLİK KAMPANYASI BAŞLATILDI
GÜNCEL 23.11.2020 08:58:00 0

Şırnak’ın Cizre İlçe Belediyesi tarafından ‘temiz çevre sağlıklı toplum’ sloganıyla temizlik kampanyası başlatıldı.

İlçe merkezindeki temizlik çalışmalarını hummalı bir şekilde sürdüren ekipler, çevre yolu başta olmak üzere bütün ilçe giriş çıkışlarında da temizlik çalışması başlattı. Cizre Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, periyodik olarak genel temizlik çalışmalarını sürdürürken, koku ve bakterileri önlemek amacıyla çöp konteynırlarını yerinde dezenfekte ediyor. Ayrıca ekipler çevre kirliliği oluşturan çöp konteynerlerini yıkayarak boyama çalışması gerçekleştiriyor. Vatandaşların daha sağlıklı ve kaliteli bir hizmet almasının amaçlandığı çalışmalar kapsamında, belediye temizlik işlerinde görevli personeller sokak sokak dolaşıp yerdeki çöpleri toplayarak cadde ve sokakları temizliyor.

Vatandaşların hijyenik ve sağlıklı bir ortamda yaşamaları için temizlik çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini belirten Cizre Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Davut Sinanoğlu, daha temiz ve daha yaşanabilir bir Cizre için gece gündüz çalıştıklarını söyledi.

CİZRE’DE PARK YAPIM ÇALIŞMALARI

Şırnak’ın Cizre İlçe Belediyesi, Sur Parkını yenileyerek vatandaşların hizmetine sundu.

Cizre Belediyesi, Sur Mahallesinde bulunan Sur Parkı alanında başlattığı düzenleme ve yenileme çalışmaları kapsamında, park sil baştan yenileyerek vatandaşların hizmetine sundu. Ekipler, Sur Parkında başlattığı bakım ve onarım çalışmaları kapsamında, otomatik sulama sistemi, elektrik altyapısı ile aydınlatma direkleri, mescit, lavabo, kafe, yürüyüş yolu, kamelyalar, piknik masaları, çocuk oyun grupları ile spor alanlarını yeniledi. Ayrıca ekipler park alanında çimlendirme ve fidan dikimi de gerçekleştirdi. Çalışmaların tamamlanmasıyla beraber park yeni görünüme kavuştu.

Cizre Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekil Davut Sinanoğlu, parkların sayısını arttırmak ve hali hazırdaki parkları da en iyi hizmeti verecek şekilde yenilemek için çalışmaları sürdürdüklerini söyledi.