CİZRELİ VATANDAŞLARDAN TAM TEŞEKKÜLLÜ SAĞLIK TESİSİ TALEBİ

CİZRELİ VATANDAŞLARDAN TAM TEŞEKKÜLLÜ SAĞLIK TESİSİ TALEBİ
SAĞLIK 3.11.2023 08:47:00 0

Cizre'de mevcut sağlık tesislerinin vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamakta yetersiz bir duruma geldiğini iddia eden vatandaşlar ilçeye özel veya devlet tarafından yeni ve tam teşekküllü bir hastanenin açılmasını yüksek perdeden talep ettiler.

Nüfus ve Yerleşim Yeri olarak birçok büyük şehir ve ilçeyi geride bırakan Cizre’de mevcut Devlet Hastanesi ve diğer sağlık kuruluşlarının yetersiz kalması vatandaşların çevre illere sevk edilmesine sebep olurken, ilçenin tam teşekküllü bir sağlık tesisine ihtiyaç olduğunu da ortaya çıkarmış oldu.

Nüfusu yaklaşık 250 Bine dayanan ve her gün çevre köy ve yerleşim yerlerinden göç alan Cizre’de artan nüfus ile birlikte ihtiyaç duyulan sağlık hizmetlerinden yeterince faydalanamayan vatandaşlar zorlu ekonomik şartlarda çevre illere giderek bu hizmeti almaya çalışıyor.

Her şeyin Başı sağlık olmasına rağmen mevcut sağlık merkezlerinin yetersizliğinden şikâyet eden vatandaşlar gerek özel gerekse Devlet tarafından ilçeye yapılacak olan tam teşekküllü bir hastanenin yapılması insanların sağlığı açısından hayati bir önem taşıdığını ifade ettiler.

Nüfusu Cizre’ninkinden çok az olmasına rağmen bir çok ilçede bir çok özel hastanenin insanlara sağlık hizmeti verdiğini ifade eden Cizreli vatandaşlar, ilçemiz her geçen gün gelişip, güzelleşip nüfusu artıyor. Nüfus arttığı içinde sağlık tesisleri artık ihtiyacı karşılayamaz duruma geldi. İnsanlar tedavi olmak için yanı başlarında bulunan hastanelerden günlerce randevu alamıyor. Randevu alamadıkları içinde mağdur oluyor ve bu hizmetten yararlanamıyor.

İlçede 2016 yılından önce açılan özel hastanenin Cizre ve çevresine büyük bir fayda sağlamasına rağmen yaşanan toplumsal olaylardan dolayı kapanması,150 yataklı Cizre Devlet Hastanesinin potansiyeli kaldırmaması, Bölge hastanesinin akıbetinin belli olmaması vatandaşlar için tam teşekküllü özel bir sağlık tesisi ihtiyacını da ortaya çıkarmış oldu.

ÖZEL HASTANE İÇİN SÖZ VERENLER SÖZÜNDE DURMADI

Bölge Hastanesi ihalesinin yayınlanıp hastanenin Cizre yerine İkizce’de yapılmasının ardından ilçeye özel bir hastane kazandırmak için girişimde bulunanların sözünde durmaması ve bu sözün yıllardır sözde kalması vatandaşlarında büyük tepkisini topladı.Cizre’de açılacak olan bir hastane sağlık turizmine yapacağı katkının yanı sıra ilçe ekonomisine de büyük bir katkı yapacak ve insanların sağlık hizmeti için başka illere gitmesinin de önünü kesecektir.