CİZRE’YE YENİ OTOGARI İÇİN İHALE YAPILDI

Cizre Belediyesi 34 dönümlük arazi üzerine inşa edilmesi planlanan yeni Cizre otogarı için ihale yapıldı. en az 50 yıl boyunca hizmet vermesi beklenen projenin yapımıa en kısa süre içerisinde başlanacağı öğrenildi.

CİZRE’YE YENİ OTOGARI İÇİN İHALE YAPILDI
EKONOMİ 1.03.2024 09:38:00 0

Cizre’de yıllardır tarihi Cizre Surları dibinde hizmet veren İlçe Otogarı’nın yerine yapılacak olan yeni otogar için çalışma başladı. Cizre Belediyesi yeni otogar yapımı için ihaleye çıktı.

151 bin 699 nüfusa sahip ve ipek yolu üzerinde bulunan Cizre’de mevcut otogarın yetersizliğinden şikayetçi olan vatandaşları görmezden gelmeyerek, 34 dönüm arazi üzerine yaklaşık 50 yıl hizmet verecek olan yeni Cizre otogarı için Cizre Belediyesi tarafından ihale yapıldı. 

Cizre Belediyesi tarafından otogar yapımı ile ilgili yapılan açıklamada, “Cizre otogar yapım işimiz dün itibariyle açık ihale yöntemiyle ihaleye çıkmıştır. Yaklaşık bir yıldır verdiğimiz emeğin sonunda imar uygulaması yoluyla Nusaybin yolu üzerinde Belediyemiz adına elde ettiğimiz 34 dönümlük bir alan üzerinde inşa edilecek otogarımız ilçemizin en az 50 yıllına hizmet edecek; Cizre'mizin uzun yıllardır giderilmeyi bekleyen büyük bir ihtiyacını giderecek, ilçemizin dışarı açılan yüzü olacak. Ayrıca mevcut otogarın bulunduğu yerden kalkmasıyla tarihi Cizre surlarımızın en az tahrip olmuş alanı açığa çıkacak ve güzel bir çevre düzenlemesiyle ilçemizin cazibesine cazibe katacak. Biz vatan millet sevdasıyla çalıştık çalışıyoruz; inancımız odur ki bu asil millet, bu cennet vatan her şeyin en güzeline layıktır. Devletimizin bizlere verdiği görevi şeref bilerek yerine getirirken vatanımızın dört bir yanında vatandaşlarımızın huzuru ve refahı için elimizi kolumuzu değil gerekirse gövdemizi ortaya koymaya her daim hazır olduk daima hazırız. Nuh Nebi’nin bizlere emaneti Cizrem kadim geçmişiyle, zengin kültürüyle herşeyin en iyisini hak ediyor” denildi.