DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN, “GABAR’DA HAYALİ MAZOT ÇIKARIYORLAR”

Belediye Başkan Aday tanıtımı ve halk buluşması için Şırnak’a gelen Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Gabar’da hayali mazot çıkarıyorlar dedi.

DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN, “GABAR’DA HAYALİ MAZOT ÇIKARIYORLAR”
GÜNCEL 26.02.2024 09:39:00 0

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, belediye başkan aday tanıtımları ve halk buluşmaları kapsamında Şırnak'ı ziyaret etti. Buluşmada partili milletvekilleri ile Şırnak Belediye Eş başkan Adayı olarak gösterilen Berivan Kutlu ve Turan Saltan ve az sayıda partili katıldı. 

Toplanan kalabalığa hitap eden Bakırhan, “iki dönemdir iradeniz gasp ediliyor. Bu rantçı koalisyon, bu hırsız koalisyon halkımızın emeğine, değerine el koyanlar iki dönemdir Şırnak’a hizmet üretmiyorlar. İki dönemdir Şırnak halkının kültürünü, dilini, geleceğini yok sayıyorlar. Eminim ki, direnişin kalesi olan Şırnak merkezi, Şırnak halkımız sandıklarda 31 Martta, bizi yok sayan, bizi tanımayan geleceğimizi, gençlerimizin geleceğini çar çur eden, çalan  bu rantçı koalisyona en iyi cevabı verecektir” dedi.

Şırnak Belediyesi’nin 2019 yılı seçimlerinde “kaçak seçmenlerle” alındığını söyleyen Bakırhan, “eminim Şırnak halkı 2019 yılında kaçak seçmenler ile zorla hile ile elimizden alınan Şırnak’ı tekrar Kürt halkının evi, kapısı ve merkezi yapacaktır. 2019 kalbimizde bir yaradır. Bu yaranın merhemi 31 Martta yapılacak yerel seçimlerdir. Bu yaraya merhem olacağınıza inanıyorum” dedi. 

Yine AKP-MHP iktidarının yalanları devam ediyor diyen Bakırhan şöyle devam etti; “Şırnak’a hizmet getirmesi gerekenler hizmet getirmediklerini birlikte gördük. Sürekli Gabar Dağı’nda çıkan petrol rezervini anlatıp duruyorlar. Erdoğan Gabar’da petrol çıktı, önümüzdeki dönem mazot ucuzlayacak diyordu. Bakın Gabar’da petrol çıktı dediklerinde mazot 20 liraydı, şimdi 42 lira oldu. Bunlar hayali mazot çıkarıyorlar. Bunlar vatandaşı kandırmak için, oyunu almak için vermedikleri söz, vaat yoktur. Ama eminim Şırnak halkı bu yalancıları, bu dolandırıcıları, bu yalan vaatlerde bulunanları, bu diline, kültürüne düşman olanları kesinlikle sandığa gömecektir.

Bir de ampul rozetli bir valiniz var. vali ama sadece yakasına bir ampullü rozet takmamış. Buna gerek yok. Şırnak halkı buradaki valinin, kaymakamların, bürokrasinin AKP ilçe başkanından, adayından daha çok çalıştığını çok iyi biliyor. Ampul rozetli vali  yolu kepçe ile kapatıyor. Şırnak’a hizmet edeceğine bütün partilere eşit, adil davranacağına Şırnak halkının evlatlarını tanıtacağımız bir törene, halkımız gelmesin diye iş makinelerini yola döküyor. Sayın ampul rozetli vali emin ol ki, Türkiye’deki bütün araç gereçleri Şırnak’ta yol kapatmak için döksen de Şırnak halkının iradesine engel olamazsın. Bu halk iş makinesi de gördü, bu halk tankta gördü, topta gördü. Ama pes etmedi, yok demedi, devam ediyor yine devam edecek” dedi.

8 bin 327 seçmenin Şırnak’a taşındığını iddia eden Bakırhan, “8 bin 327 kaçak seçmen getirdiler. Yanlış duymadınız, Şırnaklı olmayan burada doğmayan 8 bin 237 seçmen. Şimdi adaletten bahseden, elini semaya kaldıran, başını secaddeye koyan bu insanlara gerçekten inançlı diyebilir miyiz, Müslüman diyebilir miyiz? Şırnak’ı bilmeyen tanımayan. Bu meydan da kimin elinden tutsak, kime mikrofonu tutsak eminim ki dünya kadar şey anlatır. Bizim de yapacak şeylerimiz var, Arap seçmene karşı, kaçak seçmene karşı. İradenizi gasp etmek için buraya getirilmiş seçmene karşı el birliği yapacağız. Güç birliği yapacağız. Bir haram seçmene karşı 2 helal seçmen kazanacağız” şeklinde konuştu. 

Tuncer Bakırhan’ın katılımıyla düzenlenen aday tanıtımının ardından yasadışı sloganlar atan göstericilere polis ekipleri müdahale etti. Yerine kayyım atanan İdil Belediyesi eski Eşbaşkanı Murat Şen’inde aralarında bulunduğu 6 kişi göz altına alındı.