DEM PARTİ, “SEÇİMLERİ KABUL ETMİYORUZ”

DEM PARTİ, “SEÇİMLERİ KABUL ETMİYORUZ”
GÜNCEL 2.04.2024 09:07:00 0

31 Mart yerel seçimlerinde yüzde 41,04 oy alarak seçimi rakibi olan AK Parti Belediye Başkan adayı Mehmet Yarka’ya kaptıran DEM Parti basın açıklaması düzenleyerek, yapılan seçimi tanımadıklarını ve seçimin iptal edilmesi konusunda girişimler yapılacağı belirtildi.

31 Mart Pazar günü yapılan yerel seçimlerde taşıma oylar ile seçimi kaybettiklerini iddia eden DEM Partililer, parti binaları önünde basın açıklaması düzenlediler. 

Yapılan basın açıklamasında ilk söz alan DEM Parti Şırnak İl Eş Başkanı Nurcan Altürk, “Şırnak’ta usulsüz seçmenleri getirerek, seçimi kazanmaya çalıştılar. Biz bu yapılan usulsüz seçmen getirmelerine buradan tepkimizi veriyoruz.  Biz bu seçimi kabul etmiyoruz. Bu seçimin bir meşrutiyeti yoktur. Dışarıdan getirilen polis ve askerlerle bu memleketin kaderini değiştirmeye çalışmışlar biz bizim kabul etmiyoruz. Biz sonuç alana kadar mücadelemizi devam edeceğiz” dedi. 

DEM Parti Şırnak Belediye Başkan eş adayı Berivan Kutlu ise, “31 Mart yerel seçimde oy kullanan Şırnak halkını kutluyorum. Kadınları ve gençleri kutuluyorum. Tüm dünyanın göz önünde usulsüz seçmen taşımaların olduğunu herkes gördü. 7’den 70’e tüm Şırnak halkı herkes idaresine sahip çıktı.  Tercihinden yana oylarını kullandı. Günlerdir, aylardır Şırnak halkı genç, kadın, yaşlı herkes partisinin yanında oldu. Bu görüntüler hırsız ve sömürgecilerin zoruna gitti.  İçlerinde panik oluştu tam bundan 6 ay önce bunların destekçileri çıktı bizim ‘usulsüzlük paketimiz hazır’. Buradan İbrahim Erkan ve Mehmet Yarka’ya sesleniyorum; Şırnak halkının yüzüne nasıl bakacaksınız?  Yüz karası insanlar, bu toplumda başınız dik mi olacak? Şırnak toplumunda ismi hırsız Mehmet Yarka olacak. Biz bunları kendimizden söylemiyoruz. Toplumda gençlerin arasında sokaklarda Şırnak’ın tarihinde irade hırsızı Mehmet Yarka diye lanse edilecek. Ey Mehmet Yarka Şırnak’ta usulsüz seçmenleri getirerek, Şırnak’ın iradesine ipotek koydun ve kayyum başkan oldun. Çalışmalarına ve emeğine güvenseydin Şırnak halkının iradesiyle başkan seçilirdin. 

Şırnak halkı kazanmıştır, vali, kaymakam, emniyet ve tüm devlet kurumlarına rağmen kendine iradesine sahip çıkıp, zafer elde edilmiştir.  Şırnak gençlerine söz veriyoruz, her şeye rağmen iradenize sahip çıkacağız.  Mehmet Yarka Şırnak halkından 3 bin oy almıştır. Belli bir çıkar topluluğu var o çıkar topluluğundan oy almıştır. onun dışında herkes Dem partisine oy vererek, partisine sahip çıkmıştır.  Şırnak halkın başı dik, onurludur.  Buradan sesleniyorum hiç kimse Şırnak için ‘iradesi satmıştır’ diye söylemesin” dedi.

Seçimin Şırnak’ta hukuksuzluk içerisinde geçtiğini söyleyen DEM parti Şırnak İl Eş Başkanı Abdullah Güngen, açıklamasına şöyle devam etti: “Tüm Türkiye ve dünyanın gözü önünde Şırnak’ta bir hukuksuzluk yaşandı.  Yıllardır Şırnak halkı ve botan halkı bu hukuksuzluğun ve zulmün altında yaşamaktadır. Bu zulmün ve hukuksuzluğun karşısında bu halk diz çökmeyecektir. Çağrımız Şırnak halkına, oyunu veren vermeyen herkese teşekkür ediyorum. Biz sadece bir parti olarak değil, tüm siyasi partilere ve devletin tüm imkanlarına rağmen mücadele verdik.

Dünkü görüntülerde gördüğünüz gibi Tokat, Yozgat ve Kayseri’den buraya gelip oyunu kullananlar Şırnak halkının iradesini gasp etmiştir. Bugün Şırnak seçimini tanımıyoruz, bu hukuksuzluğun karşısında mücadelemiz sonuna kadar hukuki yollarla devam edecektir.  Seçim daha bitmemiştir. Tüm Şırnak halkı partisine sahip çıksın, burada yapılan hukuksuzluğun karşısında seçimin iptal edilmesini istiyoruz. Bu seçim adaletli, demokratik ve hukuki bir şekilde icra edilmemiştir. Biz bu seçimi tanımıyoruz ve burada kayyum olduğunu ilan ediyoruz. ”