Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) 90 ve 360 günlük Tarım eylem Planı Açıkladı

Demokrasi ve Atılım Partisi Şırnak il başkanı Guhdar ZEYREK Tarım Eylem Planı saha gezileri kapsamında Partisinin 90 ve 360 günlük Tarım eylem Planını anlatmak üzere Şırnak ilinde bir dizi gezilerde bulundu.

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) 90 ve 360 günlük Tarım eylem Planı Açıkladı
13.06.2021 21:46:00 0

               Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan Tarım Eylem Planı saha gezileri Partisinin 90 ve 360 günlük Tarım eylem Planını anlatmak amacıyla Adana’dan başlayarak mersin Konya ve Karaman’ın da bulunduğu bölgede bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Demokrasi ve Atılım Partisi Şırnak il başkanı Guhdar ZEYREK Tarım Eylem Planı saha gezileri kapsamında Partisinin 90 ve 360 günlük Tarım eylem Planını anlatmak üzere Şırnak ilinde bir dizi gezilerde bulundu.

               Deva partisi olarak 20 farklı sektörel alanda 400’ün üzerinde eylem planı hazırladıklarını ve başlangıcı sayın genel başkanımızın katılımı ile Çukurova’da tarım sektörüyle yaptıklarını dile getiren başkan Guhdar ZEYREK; “Partimizin seçimlerden sonra kurulacak hükümetin ilk 90 günde ve 360 günde yapacaklarını detaylarıyla kamuoyuyla paylaşıyoruz. Dedi. Şırnak,Silopi ve diğer ilçelerde yaptığımız görüşmeler. İşin üretim kısmını tarlalarda, üreticiler ve işçilerle inceledik gördük. Tarımda sorunlar çok büyük. Girdi maliyeti bu sorunların başında geliyor. İlaç maliyeti, gübre maliyeti, mazot ve tohum maliyeti, bunların çoğu dövize bağlı ve dövizin artmasıyla birlikte maliyetlerde çok artmış durumda. Bu artışın çiftçimizin satış fiyatına yansıtması da maalesef mümkün olmuyor. Pek çok üreticimiz zarar ediyor. Ne kadar çok üretirse o kadar zarar ediyor” dedi.
               Ülkemizde kullanılan tarım arazilerinin her geçen gün biraz daha daraldığını “Pek çok üründe dışarıya bağlı hale geliyoruz. Bütün bunların çözümlerini Tarım Eylem Planımızda detaylı bir şekilde ortaya koymaktadır. Türkiye’nin Güneydoğu Anadolu Bölgesinde ve İç Anadolu bölgesinde kuraklık çok büyük bir problem. Bu sene ürün hasılatı bu sebeple pek çok üründe düşecek. Zamanında sulama kanalları yapılmadığı için, sulama yatırımı yapılmadığı için şuanda büyük bir kuraklık sorunuyla çiftçimiz karşı karşıya.  Sulama kanallarının yapılması gerekiyor, kapalı sisteme geçilmesi gerekiyor. Aynı zamanda kapalı sistem ve damlama sulama sisteminin mutlaka ülke genelinde yaygınlaştırılması gerekiyor” diye konuştu.