DEMOKRATİK SAĞLIK SEN TÜRKİYE’Yİ KARIŞ KARIŞ GEZİYOR

Demokratik Sağlık Sen, “Siyaset için değil, sendikacılık için varız” ilkesi ile çıktığı yoluna Türkiye’yi karış karış gezerek teşkilatlanma çalışmalarına devam ediyor. Kasım ayı ortalarında Şırnak'tan başlayan sendika tanıtım ziya

DEMOKRATİK SAĞLIK SEN TÜRKİYE’Yİ KARIŞ KARIŞ GEZİYOR
3.03.2021 09:55:00 0

Demokratik Sağlık Sen, “Siyaset için değil, sendikacılık için varız” ilkesi ile çıktığı yoluna Türkiye’yi karış karış gezerek teşkilatlanma çalışmalarına devam ediyor.

Kasım ayı ortalarında Şırnak'tan başlayan sendika tanıtım ziyareti Şanlıurfa, Muş, Gaziantep, Kahramanmaraş ile devam etti.

Demokratik Sağlık Sen Genel Başkanı Togan Demircan, Şırnak'ta sendika şubesinin kısa bir süre önce geniş bir katılım ile hizmete açıldığını belirterek, "Sağlık iş kolunda mevcut sorunların ve çözüm önerilerinin gür bir sesle dile getirilmesi, pandemi öncesinde olduğu gibi bu dönemi bahane etmeyerek etkin sendikacılık yapmamız, siyasi cümleler kurmayarak vaat sendikacılığından uzak durmamız Demokratik Sağlık Sen’in sağlık sosyal hizmet çalışanları tarafından tercih edilmesine neden olmakta, bu durumda bizlerin yorgunluğunu almaktadır. Son olarak Malatya ve Tunceli illerimizde temsilciliklerimizi oluşturduk. Aramıza yeni katılan arkadaşlarımıza hoş geldiniz diyoruz." dedi.

Şubat ayı içerisinde ise bir Trakya programı gerçekleştirdiklerini aktaran Demircan, "Kırklareli’nden başlayan ziyaret programımız Tekirdağ ve Edirne illeri ile devam etti. Gerek kış aylarının vermiş olduğu coğrafi zorluklar gerekse de pandemi döneminde sağlık çalışanı arkadaşlarımızı ziyaret ederek hatırlarını sormak, bir bardak çaylarını içmek bile bizlere yetiyor. Arkadaşlarımıza yalnız olmadıkları mesajını vermeye çalışıyoruz. Biz hedefleri olan bir sendikayız. Bu zamana kadar sayısal verilere hiç takılmadık, doğru işlere kanalize olduk. Son olarak sendikamız bünyesinde Engelli Komisyonu ve Sosyal Komitemizi kurduk. Komisyonlarımız çalışmalarına başladı. Yakın zamanda hayata geçirmeyi planladığımız birkaç komisyonumuz daha var. Üye arkadaşlarımızı ekonomik ve sosyal manada da desteklemek biz stk’ların asli görevlerinden." diye konuştu.