DEPREM VE YANGIN TATBİKATI YAPILDI

Deprem Haftası (1-7 Mart) nedeniyle düzenlenen farkındalık eğitimleri ve uygulamalı etkinlikler kapsamında Personel Tahliye Tatbikatı,1 Mart 2021 tarihinde İlimiz İl Milli Eğitim Müdürlüğünde düzenlenen tatbikatla gerçekleştirildi

DEPREM VE YANGIN TATBİKATI YAPILDI
4.03.2021 10:56:00 0

Deprem Haftası (1-7 Mart) nedeniyle düzenlenen farkındalık eğitimleri ve uygulamalı etkinlikler kapsamında Personel Tahliye Tatbikatı,1 Mart 2021 tarihinde İlimiz İl Milli Eğitim Müdürlüğünde düzenlenen tatbikatla gerçekleştirildi.

Bu tatbikata İl Milli Eğitim Müdürü Nazan ŞENER  ve AFAD ekibi ile İl teftiş kurulu, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, şube müdürleri ve sivil savunma uzmanları İle İl Milli Eğitim Personellerinden oluşan büyük bir topluluğun katıldığı gözlemlendi.        Personel Tahliye Tatbikatı programı öncesinde, ilk olarak  olası bir afet durumunda nasıl hareket etmeleri gerektiği konusunda bilgiler verildi. Tatbikat anında tehlike sireninin duyulmasının ardından, İl Milli Eğitim Çalışanları tahliye edilerek açık alana çıkarıldı. Hazırlanan senaryo gereği İl İtfaiye Müdürlüğünden gelen ekipler tarafından depremde kurtarma operasyonu yapıldı.

Senaryo gereği tatbikat sırasında İl Milli Eğitim Müdürlüğü bahçesinde deprem sonrası meydana gelen yangın olayı, itfaiye ekipleri tarafından olası zayiatlar en aza indirilerek, kontrol altına alınmış ve söndürme faaliyetleri gerçekleştirilmiştir. Hazırlanan tatbikatlar işbirliği halinde tüm ekipler tarafından başarılı bir şekilde uygulanmıştır.      

Şırnak İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Sivil Savunma Uzmanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen bu tatbikatlardaki amacımız, personel ve çalışanlarımıza temel afet bilinci oluşturmak, muhtemel bir yangına, depreme ve doğal afetlere karşı hazırlıklı olmak, olası bir depremi en erken ve en az zararla atlatmak doğal afetler konusunda doğru bilgiler ışığında tecrübe aktarımını sağlamaktır.