DEVA CİZRE İLÇE BAŞKANLIĞINA MAHMUT EZGİ SEÇİLDİ

DEVA Partisi Cizre 1. Olağan Kongresi geniş katılımla gerçekleşti. Genel Başkanlığını Devlet Eski Bakanlarından Ali Babacan’ın yaptığı Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Cizre 1. olağan kongresi geniş bir katılımla gerçekleşti. De

DEVA CİZRE İLÇE BAŞKANLIĞINA MAHMUT EZGİ SEÇİLDİ
25.12.2020 09:55:00 0

DEVA Partisi Cizre 1. Olağan Kongresi geniş katılımla gerçekleşti. Genel Başkanlığını Devlet Eski Bakanlarından Ali Babacan’ın yaptığı Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Cizre 1. olağan kongresi geniş bir katılımla gerçekleşti.

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Cizre 1. olağan kongresi Özel bir cafede geniş bir katılımla yapıldı. Yapılan seçimde 29 delegenin kullanmış olduğu oyların 24’ünü alan Mahmut Ezgi, Deva Partisi Cizre İlçe başkanı olarak seçildi.

Kongre, Kale Mahallesi Cizre Öğretmen evi karşısında bulunan özel bir cafede yapıldı. Kongre Programına Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Partisi Şırnak İl Başkanı Guhdar Zeyrek, Diyarbakır İl Başkanı Cihan Ünsel, Mardin İl Başkanı Mesut Aydoğan ve Mazıdağı, Derik, Nusaybin, Midyat ve Ömerli ilçe Başkanları. Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, Siyasi Parti temsilcileri ve delegeler katıldı.

Geniş bir katılımla gerçekleşen Kongrede konuşan Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Cizre İlçe Başkanı Mahmut Ezgi, Şanlı tarihimize baktığımız zaman insanlık her zaman dertleri için deva aramıştır. Siyasette ise toplumların devası İçin yola çıkanlar genelde vaat ettikleri devayı unutup hevaları arkasında koşmuş ve ülkemizde kangren olmuş insan hakları adalet hak hukuk eşit işe eşit aş ve daha sayamadığımız toplumsal sorunlarını ne yazık ki devalarını hebaya uğratmışlardır. “dedi.

Ezgi;” Ülkemizin ekonomik hukuk insan hakları gibi devasa sorunların sayın genel başkanımız ve ekibi başkanlığında çözüleceğine halkımızın umut ve güvencesi tamdır. Şırnak olarak şu an bu kongremizde bulunan başkanlarımızın ve yönetimimizin karşılıksız olarak memlekete hizmet sevdası, sayın büyüğümüz Abdullah Veli Seyda’nın önümüzü aydınlattığı dönemler şahitlik ediyordur. Şırnak’ımızın o altın dönemi maalesef kendisinden sonra rant dönemine çevrilmiş ve hala devam etmektedir.

Ezgi;”Cizre ilçe başkanlığımız olarak il başkanımız direktörlüğünde Cizre’nin temel sorunlarını yönetimim ile beraber sırtlamaya ve partimizi ilçemizde birinci parti durumuna getirmeye çalışacağımızdan şüphe edilmesin. Partimizin bize yüklediği misyonu emin ve kararlı adımlarla, korkmadan, yorulmadan, gücenmeden ve yılmadan sokak sokak, kapı kapı dolaşıp insanlarımızın yaşam şartlarını yükseltmek için davamız olan devaya davet edeceğiz. “diye konuştu.

Ülkemiz Kovid-19 Virüsü nedeni ile zorlu bir süreçten geçiyor

Sınır Ticaretinin Lokomotifi iken yanlış politikalar sonucu kaderine terk edilen insanların şehrinde gerçekleştirilen Demokrasi ve Atılım Partisi Cizre 1.olağan Genel Kongresini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden DEVA Partisi Şırnak İl Başkanı Guhdar Zeyrek;”Ülkemiz hepimizin açıkça gördüğü ve hissettiği gibi çok zorlu bir süreçten geçmektedir. Bütün dünyayı sarsan Kovid-19 virüsünün yanı sıra,ülke olarak yaşadığımız ekonomik sıkıntılar,ülkemiz demokrasisinin aldığı yaralar,düşünce ve basın özgürlüğünün çok ciddi yara alması,işsizlik rakamlarının her geçen gün artarak korkutucu oranlara ulaşması,insanlarımızın artık umutsuzluğa doğru sürüklenmesi,diğer devletler ile bozulan ilişkilerimiz gibi daha birçok sorun ne yazık ki bu günümüzü olduğu gibi geleceğimizi de etkilemektedir.”dedi.

Toplumun Tüm Kategorileri Ekonomik Sıkıntılardan Dolayı Muzdarip

Ülke olarak yaşadığımız bu sorunların tamamı hatta daha fazlası güzel memleketi de etkilediğinin altını çizen DEVA Partisi Şırnak İl Başkanı Guhdar Zeyrek;”Memleketimizde toplumun tüm kategorileri bu ekonomik sıkıntılardan dolayı muzdariptirler. İlimizde işsizlik rakamları da yine ülke ortalamasının çok üstünde seyretmektedir. Gençlerimiz iş bulamamanın verdiği stres ile geleceğe dair ümitlerini kaybetmektedirler. Bütün bu dertlerin bu sıkıntıların da farkında olarak, sorumlu, duyarlı, liyakat ve ehliyet sahibi insanların bu işe el atması gerektiğini düşündük ve bu bizim kaderimiz değildir dedik. Bulunduğumuz her ortamda evine ekmek götüremeyen insanımızın, işsiz üniversite mezunlarımızın dile geldiği, neme lazım demeyerek ümitsizliğe, karamsarlığa yer olmadığını her problemin, her derdin bir DEVA’ sının olduğu şuuru ile 14 Eylül 2020 tarihinde bu görevi üstlendiğini söyledi.”

Zeyrek,”Bizi bu göreve layık gören Başkanımız Ali Babacan olmak üzere bütün genel başkan yardımcılarımıza ve 18. bölge koordinatörü İkrem Dinçer’e ve komisyonda yer alan üyelere sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bu görevi aldıktan sonra bölge insanlarımızın gözlerinin üzerimizde olduğunu bilinç ve şuuru ile kanaat önderleri ve STK temsilcileri ile istişare yapılarak çalışmalarımıza hız kesmeden bütün ilçe başkan atamalarımızı gerçekleştirdik.Şükürler olsun ki bugün Cizre ilçemizin 1.Olağan Kongresinin mutluluğunu yaşıyoruz.Ortak akla,istişareye,çoğulculuğa önem veren damla damla büyüyen DEVA Partisini kadroları gün be gün büyüyor.

Memlekette ilk önce adalet ve güvenin sağlanması gerekir

Memlekette ilk önce adalet ve güven           in sağlanması gerektiğine vurgu yapan Zeyrek,”Bu ortamların olmadığı yerde onurlu haysiyetli yaşamdan bahsetmek mümkün değildir.Geleceğe dair aynı kaygıları yaşıyorsak eğer;Kimseyi ötekileştirmeden;dini dili,ırkı,rengi,mezhebi ve cinsiyeti gözetmeksizin herkesi kucaklayacağız.Dünya sende olmayanlarla hoştur.Sadece senin gibiler değil,sende olmayanları da yaşatacaksın ki sende yaşayabilesin.Herkes beyaz olsa beyazı fark edemezsin ki veyahut da siyah.Beyaz en güzel siyahta belli eder kendini.Bizi biz yapan yegane şey bizde olmayandır.Çünkü o yoksa sende yoksun.Ne anlamı kalır,ne rengin belli olur nede tadın.”diye konuştu

Neden DEVA

Deva kadim Cizre’nin gençlerinin geleceğinden korkmaması gerektiğinin teminatıdır. Deva Cizreli gençlerimizin, çocuklarımızın, bundan beş asır önce yazılmış Melaye Ciziri’nin eserlerinin yazıldığı ana dillerini öğrenmenin, ana dillerinde eğitim görebilmelerinin garantisidir.Deva binlerce yıllık tarihe sahip Cizre’nin artık sahip olduğu kültürü ile,tarihi ile, sanatı ile gündem olabilmesidir.Deva Cizre’de metfun bulunan Hz.Nuh Nebi’nin gemisindeki gibi birlikte yaşayabilme ülküsüdür.Deva Cizreli Gençlerimizin insani yaşam şartlarında, geçici değil sürekli iş sahibi olmaları,akşam sevinçle evlerine gidebilmeleridir. Deva çocuklarımızın daha güzel,refah seviyesi yüksek, huzur kokan Cizre’de yaşayabilmeleri için umuttur.

Vakit sorunları çözme, herkesi kucaklama, evine götüremeyene sahip çıkma vaktidir. Vakit kapı kapı, köy köy, insanlarımızı dinleyip dertlerine ortak olmak. Gençlerimizi hayallerine,hedeflerine ulaştırma.Çaresizlere çare olma.İşi Ehline verme vaktidir.Artık bütün dertlere Deva olmanın vakti geldi ve biz Türkiye’nin haysiyetli insanları için buradayız.Artık Türkiye’nin DEVA’sı var.

Bu duygu ve Düşüncelerle gerçekleştirmekte olduğumuz Demokrasi ve Atılım Partisi Cizre ilçemizin 1.Olağan Kongresinin hayırlara vesile olmasını diliyorum.

İlçe başkanlığına seçilen Mahmut Ezgi ile seçilen diğer yol arkadaşlarını tebrik eden Zeyrek,” DEVA Partisinin Cizre’mize, ilimize, ülkemize ve demokrasimize deva olup hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

DEVA Partisi Diyarbakır İl Başkanı Av. Cihan Ünsel’in de kısa bir konuşma yaptığı kongrede Ak Parti Kurucu Üyesi ve Şırnak Eski Milletvekili Abdullah Veli Seyda’da telefonla Kongreye bağlanarak yapılacak olan kongrenin Cizre Başta olmak üzere tüm ülkeye hayırlı olmasını dileyip, Cizre İlçe Başkanlığına seçilen Mahmut Ezgi ve ekibine görevinde başarı temennisinde bulundu.