DEVA EĞİTİM İÇİN SAHADA

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Şırnak İl Teşkilatı, eğitim alanında saha çalışmalarına başlıyor.

DEVA EĞİTİM İÇİN SAHADA
6.09.2021 17:01:00 0

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Şırnak İl Başkanı Guhdar Zeyrek “Şırnak’taki eğitimi nasıl daha iyi bir seviyelere çıkarmak için çalışma başlattık. Eğitim alanında gördüğümüz eksiklikleri ve bunları gidermeye yönelik çözüm önerilerimiz olacak. Her şey bizim yarınlarımız olan çocuklarımız için”dedi.

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Şırnak İl Başkanı Guhdar Zeyrek; “Bilindiği üzere kısa bir süre içinde dünyayı etkisi altına alan Covid -19 salgını Ülkemizi ’de birçok yönden etkilemiştir. Bu alanlardan en önemlisi Eğitim sektörüdür. İlk vakanın görüldüğü günden beri pandemi süresince bazı zorlukları beraberinde getirmiştir. Şüphesiz en önemli kurumlardan biri olan Eğitim –öğretim sektörü zorunlu olarak bir kesintiye uğramıştır. İlkokul, okul öncesi, ortaöğretim ve üniversite kademelerinde çeşitli sıkıntılar yaşanmıştır. Bu kapsamda Ülkemiz geleneksel olan yüz yüze eğitimden uzaktan eğitim sürecine geçmiştir.  Gerek TV olsun gerek de internet üzerinde öğrencilerle iletişime geçilmiştir. Ancak bazı bölgelerimizde (Doğu ve Güneydoğu) internet erişimi, yaşanan bölgesel ve fiziki şartlardan ötürü yeterli düzeyde verim alamamıştır. Ülkemizde genelinde gerekli altyapının önümüzdeki süreçlerde hazır hale getirilmesi  en büyük temennimizdir. Bu zorluklara rağmen okutmayı, öğretmeyi temel ilke haline getiren değerli Öğretmenlerimiz büyük bir özveri ve fedakârlık göstermiştir.

Bilginin her an yenilendiği, teknolojinin hızla ilerlediği günümüz dünyasında gelişmeleri takip edebilmek, hayat boyu öğrenmeyi benimsemek, Ülkemizin kalkınmasına omuz verebilmek, Dünyaya daha geniş bir perspektiften bakabilmek ve bireysel açıdan mutlu olabilmek ancak Eğitimle mümkündür. Bu duygu ve düşüncelerle 2021-2022 Eğitim Öğretim yılının başta Öğrenci ve Öğretmenlerimiz olmak üzere bütün toplumumuza hayırlı olmasını diliyorum.”dedi.