DEVA PARTİSİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI OKTAR ŞIRNAK’TA

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA Partisi)Kurumsal İletişim ve Tanıtımdan sorumlu Genel Başkan yardımcısı Sanem Oktar, Şırnak ziyaretinde bulundu.

DEVA PARTİSİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI OKTAR ŞIRNAK’TA
15.11.2021 15:42:00 0

Çeşitli ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Şırnak’a gelen Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA Partisi)Kurumsal İletişim ve Tanıtımdan sorumlu Genel Başkan yardımcısı Sanem Oktar, vatandaşlarla bir araya geldi, esnafların sorunlarını dinledi.

İl ve ilçe teşkilatlarıyla bir araya gelen Oktar, Basına açık bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya İl başkanı Guhdar Zeyrek, İlçe Başkanları İl ve İlçe Teşkilatları katıldı.  Oktar, gazetecilerin ve vatandaşların sorularını yanıtladı.

KAMUOYUNUN SORUNLARI DİLE GETİRİLMELİ

Oktar, Deva Partisinin siyasetin dilini değiştirmeyi, yüksek nezaket dilini kullanarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı rakiplerine seslenirken kullandığı ‘’Eyy’’ sözcüğü üzerinden eleştirdi. Oktar, ‘’Eyy’’ kavramını üsten bakan bir siyaset dili ve söylemini olduğunu söyledi.  Bu dilin yerine kamuoyunun sorunlarını dile getirip, çözüm üretebilecek bir anlayışa sahip olduklarını ifade etti.

DEMOKRASİNİN DAHA FAZLA ÇALIŞMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Yargının tarafsız olması gerektiğini kaydeden Oktar, hukuk alanında büyük sıkıntılar olduğunu belirterek ‘’Hukukun üstünlüğünün olmadığı yerde adetten söz etmek mümkün değildir. Hukuksuzluğun ve adaletsizliğin önüne geçmemek bir vebaldir. Özgür ve bağımsız medyayı oluşturmamız gerekiyor. Sadece medyayı özgürleştirmek de yetmiyor,  bizlerin sizlerin ve Türkiye’de yaşayan her vatandaşın kendisini  özgür bir şekilde ifade etmesinin yolunu açmalıyız, vatandaşlarımızı bağımsız medyayı oluşturmamız gerekiyor.

Gazetecilerin ‘Cumhur ittifakında bulunacak mısınız?’ sorusuna Oktar, Deva Partisinin Cumhur ittifakı içerisinde yer almayacağını da kaydetti. Ayrıca çiftçilere değinen Oktar, Şırnak özellikle Silopi’deki tarım üretiminin durma noktasında olduğunun farkında olduklarını kaydeden Oktar , ‘’Deva Partisi çiftçimizin derdine deva olmak için iktidara gelecek. Kanal İstanbul Projesine harcanacak parayla Türkiye’de su ulaşmayacak bir karış toprak kalmayacak’’ dedi.

Toplantının ardından Sanem Oktar, Ortadoğu’ya açılan en önemli sınır kapılarından biri olan Habur Sınır Kapısında bulunan Tır Parkındaki şoförlerle bir araya gelerek sorunları dinledi.

Şoförler, can ve mal güvenliğinin olmadığına vurgu yaparak şunları dile getirdiler;

Irak tarafındaki sahaların çok pahalı olması ve hijyenden yoksun olması, Şoförlere önem gösterilmemesi, Irak tarafındaki mazotların gümrük cezaları.

Türkiye tarafındaki toplanma sahaların zorunlu bağış adı altında haksız para toplamaları, Kuyruklardaki hak ihlalleri, Şoförlerin topograf sıkıntıları, Hükümetin esnaf şoförünü bölge şirketlere mahkûm etmesi, Cizre Silopi Karayolunun Uluslararası bir yol olmasına rağmen bir türlü bitmemesi, Irak gümrüğünde kurulan X-ray cihazının sağlığa zarar verdiğini dile getiren şoförler bir an önce sorunlarının çözülmesini istiyorlar.

Tır parkı ziyaretinin ardından Silopi Çarşı Merkezinde bulunan esnafları ziyaret eden Oktar, Esnaf sıkıntılarını dinledi. Pandeminin değil zamların esnaflığı bitirdiğini dile getiren bölge esnafı zamların yanı sıra diğer sorunları şöyle dile getirdiler.

‘Bugün sattığı şeyi yarın aynı fiyata alamadıklarını tencerenin artık kaynamadığını söyleyen esnaflar; Gümrük ticaretinin biraz daha iyileştirmesi gerektiğini yüksek gelen elektrik fiyatlarına adaletsizliğe vurgu yaptılar. Esnaflar artık gençlerin okumayı bıraktıklarını yaşanan ekonomik sıkıntılar ve adaletsizlikten dolayı gerek duymadıklarını ifade ediyorlar. Esnafların genel görüşü; ‘Sayın Ali Babacan döneminde ekonominin çok daha iyi olduğunu şimdi ise çok kötü olduğunu ve bir an önce krizin çözülmesi ve esnafın yüzünün gülmesi gerekiyor ‘dediler.