DEVA PARTİSİ MERKEZ İLÇE 1. OLAĞAN KONGRESİ YAPILDI

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Şırnak Merkez ilçe 1. olağan kongresi parti binasında yaptı. Yapılan seçimde delegenin oyunu alan Abdurezzak Batmaz Deva Partisi Şırnak Merkez İlçe Başkanlığına Abdurrezzak Batmaz başkanı olarak

DEVA PARTİSİ MERKEZ İLÇE 1. OLAĞAN KONGRESİ YAPILDI
22.12.2020 17:21:00 0

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Şırnak Merkez ilçe 1. olağan kongresi parti binasında yaptı. Yapılan seçimde delegenin oyunu alan Abdurezzak Batmaz Deva Partisi Şırnak Merkez İlçe Başkanlığına Abdurrezzak Batmaz başkanı olarak seçildi.

Kongre, Ömerkabak meydanında bulunan parti binasında yapıldı. Programa Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Partisi Siirt İl Başkanı Av. Umut Dayanan, Deva Partisi Şırnak İl Başkanı Guhdar Zeyrek, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, Siyasi Parti temsilcileri ve delegeler katıldı.

Kongrede delegenin oyunu alarak Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Partisi Şırnak Merkez ilçe başkanı seçilen Abdurezzak Batmaz bir teşekkür konuşması yaptı.

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Partisi Şırnak Merkez İlçe Başkanı Abdurezzak Batmaz “Sayın il başkanlarım, divan heyetimizin değerli başkan ve üyeleri, parti teşkilatlarımızın kıymetli temsilcileri, ilçe seçim kurulunun değerli temsilcileri, kıymetli misafirler, değerli basın mensupları, çok değerli yol arkadaşlarım, öncelikle kongremize hoş geldiniz diyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum” dedi.

 Deva Partisi Şırnak İl Başkanı Guhdar Zeyrek ise, “Demokrasi ve Atılım Partimizin merkez ilçe birinci Olağan Kongremizi gerçekleştirmek üzere toplanmış olduğumuz bu mutlu günümüzde, bizleri yalnız bırakmayıp teşriflerinizle kongremizi onure ettiğiniz için şahsım ve teşkilatım adına hepinize Saygı, Sevgi ve Şükranlarımı sunuyorum. Malumunuz Olduğu üzere son birkaç yıldan beri, ülke olarak hem içerde hem de dışarıda oldukça sıkıntılı bir süreç yaşamaktayız. Bu sürecin hayatın her alanında yaratmış olduğu sorunları, bizler de vatandaşlar olarak günlük yaşantımızda gittikçe daha ağır bir şekilde his etmekteyiz. İktidardaki mevcut siyasi partilerimizin de bu sorunları çözmekte ve ülkemizin dinamik gelişmesine cevap verecek politikalar Üretmekte yetersiz kaldığı, kısacası sürecin tıkanmaya doğru gittiği görülmektedir. Ülkemizin yakın siyasi tarihinde birçok örneği olduğu gibi buna benzer dönemlerde toplumun tüm kesimleri mevcut tıkanıklığın önünü açacak yeni bir çıkış yolu, bir umut ışığı arayışına girerler. İşte toplumun bu taleplerine cevap, sorunlarına çözüm ve dertlerine deva olmak amacıyla Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan ve değerli yol arkadaşları "Temel insan haklarının ve başta ifade ve basın özgürlüğü olmak üzere tüm özgürlüklerin garanti altına alındığı; Şiddet, korku, baskı, ötekileştirme, ayrıştırma ve ayrımcılığın yaşanmadığı; Herkesin insan onuruna yaraşır yaşam ve refah standartlarına ulaştığı; Çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceğe umutla baktık, milletimizin barış ve huzur içinde yaşayacağı saygın ve güçlü bir Türkiye idealini gerçekleştirme" şiarıyla yola çıkarak Demokrasi ve Atılım Partisini kurup ülkemizin hizmetine sundular. Bu hayırlı ve değerli hizmetleri için başta Sayın Genel Başkanımız olmak üzere emeği geçen tüm yol arkadaşlarımıza ayrıca şükranlarımı sunuyorum. Kongremize katılarak mutluluğumuza ortak olan partimizin merkez ilçe teşkilatlarının tüm değerli temsilcilerine, davetimize icabet ederek kongremizi onurlandıran ilçemizin sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti teşkilatlarının değerli temsilcileri ile halkımızın sağduyusunun temsilcileri olan saygıdeğer kanaat önderlerimize, kongremizin düzenli bir şekilde çalışmalarını sürdürmesine katkı sunan merkez ilçe seçim kurulunun değerli temsilcilerine, kongremizin huzur ve güven ortamında geçmesini sağlayan kıymetli güvenlik mensuplarımıza, sesimizin kamuoyuna ulaşmasına yardımcı olan değerli basın mensuplarına, ve bizlere ev sahipliği yaparak katılım ve çalışmalarıyla kongremizin gerçekleşmesini sağlayan tüm kıymetli delegelerimize, en içten duygularımla sonsuz teşekkürlerimi sunar başta, Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan olmak üzere ülkemizin dört bir yanındaki yol arkadaşlarımıza Şırnak'tan, Silopi'den, Hazreti Nuh Aleyhi Selamın diyarından, kucak dolusu selam, saygı ve sevgilerimi gönderiyorum. Sözlerime son verirken kongremizin tüm ülkemize, milletimize hayırlı olmasını temenni eder, çalışmalarınızda üstün başarılar dilerim” diye konuştu.

Akabinde Parti Genel Merkezi tarafından görevlendirilen Siirt İl Başkanı Av. Umut Dayanan katılımcılara teşekkür ederek parti tüzüğünden bahsetti.