DEVA ŞIRNAK HALKININ TERCÜMANI OLDU

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) İl Başkanı Guhdar Zeyrek, esnaf ve vatandaşları ziyaret etti. Yapılan ziyaretlerde, vatandaşlar dinlenirken, sorunların çözümü noktasında fikir alış verişinde bulunuldu.

DEVA ŞIRNAK HALKININ TERCÜMANI OLDU
27.09.2021 12:07:00 0

DEVA Partisi Şırnak İl Başkanlığı tarafından yapılan saha ziyaretleri tüm hızıyla devam ediyor.  İl Başkanı Guhdar Zeyrek, esnaf ve vatandaş ile bir araya geldi. Ziyaretler de vatandaşların birçok sorunları olduğunu ifade eden zeyrek en temel iki sorunun ise su ve yol sorunu olduğu belirtti. Zeyrek; “Şırnak halkı 21.yüzyılda halen su ve yol sorunu yaşıyorsa bunun biran önce tüm halkımız tarafından sorgulanması gerektiğini düşünüyoruz. Türkiye’nin hiçbir ilinde yol ve su sorunu yokken bu iki önemli unsurun yıllardır çözülememiş olması bizi gerçekten üzmüştür.”dedi.

Zeyrek; “Şırnak’ta son birkaç haftadır halkımızın dertlerini memleket ile ilgili sorunlarını dinledik. Birçok sorunlarla beraber Dile getirilen en temel sorunlar; yol, su, elektrik ve işsizliktir. Gençler ve esnaf tamamen ümitsizliğe kapılmış durumda. Özellikle üniversiteyi bitirip boşta olan kardeşlerimizin hepsi ruhen yıpranıp tükenmiş haldeler. En basiti 50 kişilik bir işkur alımı için binlerce insan başvuruda bulunuyor. Toplumun, hiçbir yetkili şahıs ve kurumlarına güveni kalmamıştır. Bunun yanında kesin bir çözüme ulaştırılmayan su sorunu halen devam etmektedir. Suyun dağıtımında bile adaletsizliklerin olduğu iddiası da vardır. Şırnak halkı günlük ihtiyacı için bile su bulamıyorken çeşmelerde 20 yıl önceki gibi kuyruklar oluşuyorsa yetkililerin ivedilikle bu sorunu ele alıp gece gündüz demeden çalışmaları gerekmektedir. Aynı şekilde diğer büyük sorun yol sorundur. Bu sene içinde asfalt dökülüp sonra tekrar doğalgaz için kazılan yerler mevcuttur. Yol çalışmaları işin ehli olmayan insanlar tarafından yapıldığı için yeni dökülen asfaltların tekrar kaldırılmasıyla karşı karşıya kaldığını düşünüyoruz. Bununla beraber yapılan yol çalışmalarında yapılan altyapıların acele bir şekilde yapılıp gerekli detayların teknik olarak yapılıp yapılmadığını da halkımız sorgulamaktadır. Şırnakta 30 yıldır ne su sorunu çözüldü ne yol sorunu çözüldü. Türkiye’nin hiçbir ilinde yol ve su sorunu yokken bu iki önemli unsurun yıllardır çözülememiş olması bizi gerçekten üzmüştür. Bu önemli sorunlar için gerek vali, gerek belediye başkanı, gerek tüm parti milletvekilleri el ele verip bu sorunların çözülmesi için acil eylem planı hazırlamaları gerekmektedir. Halkımızın bu saatten sonra bu sorunları kabul etmemesi gerekiyor. Memleketini seven çocuklarının geleceğini düşünen tüm bireylerimizin bu sorunların üzerine gitmesi gerekiyor. Bu halk bu kadar acı çekmek zorunda değil. Bu kadar acı keder bu halkın kaderi değildir. İşin ehli düzgün temiz insanlarla bu sorunlar çözülebilir. Hiçbir yerde olmayan bu sorunların sadece Şırnak’ta olması normal bir durum değildir. Şırnak halkı 21.yüzyılda halen su ve yol sorunu yaşıyorsa bunun biran önce tüm halkımız tarafından sorgulanması gerektiğini de düşünüyoruz. Çünkü halkımızın büyük bir kısmıda yol ve su sorunu hiçbir zaman çözülmeyecekmiş gibi bir ümitsizliğe kapılmış durumdadır. Deva Partisi olarak halkımızın bu sorunlarını ele alıp en ufak bir çözüm için herkesle çalışmaya hazırız. Ama şu an yetkileri elinde olan tüm kurum ve kuruluşları tüm parti yetkililerini Samimi Bir şekilde bu işe el atmalarını ivedilikle bekliyoruz.” İfadelerine yer verdi.