DOMATES TARLASINDA İLAÇLAMA ZAMANI BAŞLADI

Şırnak Tarım ve Orman Müdürlüğü, Domates bahçelerinde ilaçlama zamanını başladığı bildirildi.

DOMATES TARLASINDA İLAÇLAMA ZAMANI BAŞLADI
10.06.2021 09:57:00 0

Şırnak Tarım ve Orman Müdürlüğü, Domates bahçelerinde ilaçlama zamanını başladığı bildirildi. Şırnak Tarım ve Orman Müdürlüğü domates yetiştirilen alanlarda fenolojik gözlemler takip edilerek ilaçlama tavsiyesinde bulunacağı hizmetinin de verileceğini duyurdu.

Şırnak Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada şunlar kaydedildi; “Domates yetiştirilen alanlarda domatesteana hastalıklardan olan Domates mildiyösü ve Domateste Erken Yaprak Yanıklığı hastalığı meyve ve yaprakta zararlanmalara yol açmaktadır.

Midiyö ve Erken Yaprak Yanıklığı hastalıklarının domateste zararlanmalara yol açmaktadır.

Müdürlüğümüzde domates yetiştirilen alanlarda fenolojik gözlemler takip edilerek ilaçlama tavsiyesinde bulunma hizmeti yürütülecektir. Bu kapsamda Domates mildiyösündeilaçlı mücadeleye çevredeki domates yapraklarının 3-5 mm çapında kahverengi lekelerin altında beyaz kül gibi örtünün görülmesiyle (Fotoğraf 3) veya hastalığın her yıl çıktığı yerlerde,hastalık için uygun koşullar (Sıcaklık 19-22°C ve orantılı nemin % 80 ve üzeri )gerçekleşir gerçekleşmez başlanmalıdır. Domateste erken yaprak yanıklığı hastalığı içinde yaprak, sap ve meyvede küçük kahverengi lekeler halinde başlar bu belirtiler görülür görülmez ilaçlanmaya başlanmalıdır. İlaçlama tavsiyesi için İl/İlçe Müdürlüklerimize müracat edebilirsiniz.”denildi.