DÜNYA ŞAMPİYONU CİZRELİ MİLLİ GÜREŞÇİNİN HEDEFİ OLİMPİYAT ŞAMPİYONLUĞU

DÜNYA ŞAMPİYONU CİZRELİ MİLLİ GÜREŞÇİNİN HEDEFİ OLİMPİYAT ŞAMPİYONLUĞU
SPOR 14.09.2023 09:37:00 0

Cizreli İşitme Engelli Milli Güreşçi Sinan Sadak, Kırgızistan'da düzenlenen 7. İşitme Engelliler Dünya Güreş Şampiyonası'nda Dünya Şampiyonu oldu.

Kırgızistan'da 02-12 Eylül 2023 Tarihleri arasında düzenlenen 7. İşitme Engelliler Dünya Güreş Şampiyonası'nda Cizreli İşitme Engelli Milli Sporcu Sinan Sadak, Altın madalya kazanarak Dünya Şampiyonu oldu.5.Kez Dünya Şampiyonluğunu kazanan Milli Sporcu Sinan Sadak, ”hedefinin Olimpiyat Şampiyonluğu olduğunu söyledi.”

02-12 Eylül 2023 Tarihinde Kırgızistan'ın Bişkek kentinde düzenlenen İşitme Engelliler Dünya Güreş Şampiyonası'nda Cizreli Milli Sporcu Sinan Sadak,5 kez dünya Şampiyonu olarak büyük bir başarıya imza attı. Milli Sporcunun elde ettiği büyük başarı memleketi Şırnak’ın Cizre ilçesinde büyük bir sevince neden oldu.

5’nci Dünya Şampiyonluğunu kazanmanın guru ve mutluluğunu yaşadığını ifade eden Milli Güreşçi Sinan Sadak, işitme engelliler dünya güreş şampiyonasında ilk Turda Ukrayna, yarı finalde İran ve final maçında da Kazakistan rakibimi yenerek Altın Madalya kazanarak Dünya Şampiyonu oldum.”

Elde edilen bu başarının tesadüf olmadığına vurgu yapan Sadak,”bir yıldır hiç durmadan haftanın altı günü antrenman yaparak sadece dünya şampiyonluğunu düşünerek çalışıp durdum. Bugün altıncı kez katıldığı Dünya Şampiyonluğu finallerinde çok şükür 5 kez dünya şampiyonluğu nasip oldu. Böylelikle 5 dünya Madalyası ile tarihe adımızı altın harflerle yazdığımızı düşünüyorum.” dedi.

Dünya Şampiyonu Sadak,” hedefim Gelecek yıl Ermenistan’da yapılacak olan Dünya Şampiyonasında Dünya Şampiyonu olup,2025 Tokyo olimpiyatlarında Olimpiyat Şampiyonu olup koleksiyonumun eksik parçası olan Olimpiyat Şampiyonluğu Madalyasını kazanmaktır. Bu vesile ile elde ettiğim bu başarıyı ve kazandığım bu altın Madalyayı Şırnak'ta spor yapan bütün kardeşlerime armağan ediyorum. Benim bu başarımın onlar için çok önemli bir umut işi olduğunun farkındayım bunun için elimden geldiğince onların inancını güçlü tutmaya çalışacağım. Bu anlamda da beni destekleyen başta ailem arkadaşlarım hocalarım olmak üzere tüm herkese teşekkür ediyorum” dedi.