FİTNESS’TA KARİYER BASAMAKLARI VE ANTRENÖR OLMAK PANEL DÜZENLENDİ

Şırnak Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu tarafından “Fitness’ta Kariyer Basamakları Ve Antrenör Olmak” adlı panel düzenlendi.

FİTNESS’TA KARİYER BASAMAKLARI VE ANTRENÖR OLMAK PANEL DÜZENLENDİ
SPOR 21.10.2022 09:27:00 0

Şırnak Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu tarafından “Fitness’ta Kariyer Basamakları Ve Antrenör Olmak” adlı panel düzenlendi.

15 Temmuz Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen panele Beden Eğitimi Ve Spor Yüksekokulu (BESYO) hocaları ve öğrencilerinin yanı sıra Şırnak Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. İbrahim Baz da katıldı.

Yapılan panelin açılış konuşmasını yapan Doç. Dr. İbrahim Baz, paneli düzenleyen BESYO yönetici ve hocalarına, ayrıca panelist olarak katılan Mustafa Keskin’e teşekkür ederek; “kurumlar hemen profesyonelleşemiyor. Gerek kurum içinden ve gerekse de şuan olduğu gibi dışarıdan o işin ehli-hocası tarafından verilen eğitimlerle kurumlar kendisinin ve personelinin gelişimi sağlanmaktadır. Siz sevgili öğrenciler, bu doğrultuda olabildiğince bütün etkinliklere, eğitim faaliyetlerine katılırsanız kendinizi o oranda geliştirebilirsiniz. Bir sporcu olarak sporun bir yaşam tarzı olması gerekliliğine ciddi manada inanmanız gerekir” şeklinde konuştu.

Panelist olarak katılan profesyonel antrenör Mustafa Keskin, fitness’in dünya ve Türkiye’deki tarihsel gelişimini anlatarak, Türkiye’de özellikle son yıllarda büyük bir gelişim sağlayan spor salonları ve fitness salonlarının oranları hakkında bilgi verdi. Kendi spor hayatı deneyimleri üzerinden konuşmasını sürdüren Keskin, 2006 yılında Ankara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’ne öğrenci olarak girdiğini ardından havuzda antrenör olarak gönüllü çalıştığını daha sonra ise 3 aylığına stajyer öğrenci olarak Almanya’ya gittiğini belirtti. Almanya’dan döndükten sonra spor salonlarında müdürlük yaptığını ifade eden profesyonel Antrenör Mustafa Keskin, kendi spor salonunu açtığını, Avrupa’dan da bazı hibeler alarak spor salonunu daha da geliştirdiğini söyledi. 16 yıllık deneyimlerini öğrencilerimizle paylaşan profesyonel Antrenör Mustafa Keskin, sektörün içinde kalarak, sürekli gelişim ve araştırma sayesinde istediği pozisyona gelebildiğini dile getirdi. Keskin, pandemi sürecinde ise fitness’i online olarak gerçekleştirdiğini ifade etti.