GENÇ RESSAM DEZAVANTAJLI ÇOCUKLAR İÇİN YÜZLERCE KİLOMETRE YOL KAT ETTİ

GENÇ RESSAM DEZAVANTAJLI ÇOCUKLAR İÇİN YÜZLERCE KİLOMETRE YOL KAT ETTİ
EĞİTİM 26.10.2023 09:50:00 0

İstanbul’da yaşayan ressam Melis Doğan, sanatıyla dezavantajlı bölgelerde yaşayan çocuklara ulaşmak için Şırnak’a geldi. İdil ilçesi Sulak köyünde çocuklar ile bir araya gelen ressam, çocuklar ile birlikte resim çizerek, çeşitli hediyeler verdi.

Ressam Melis Doğan, “Doğanın Çiçeklerine Açılan Kapı Projesi" çerçevesinde Şırnak’ın İdil ilçesi Sulak köyü ilk ve ortaokulunda öğrencilerle buluştu. İstanbul'da yaşayan Doğan, kendi imkanları ve sponsor desteğiyle temin ettiği resim malzemeleriyle Sulak İlk ve Ortaokuluna geldi. Eğitim gören 65 çocukla bir araya gelen Doğan, onlarla Gabar Dağı eteklerinde resim yaptı. Öğrencilerin yaptığı resimleri kentte açacağı sergide beğeniye sunacak Doğan, sergiden elde edilen geliri okulun ihtiyaçları için harcayacak.

Doğan gazetecilere, 9 yaşında resim yapmaya başladığını belirterek, hayata geçirdiği "Doğanın Çiçeklerine Açılan Kapı Projesi"ni İstanbul dışında geçen sene Diyarbakır’da yaptığını bu yılda ikinci kez Şırnak’ta uyguladığını söyledi.

Bir kadın sanatçı olarak genç arkadaşlarına örnek olmak için sanatının ışığıyla beraber bu projeleri gerçekleştirdiğini aktaran Doğan, "Genellikle unutulmuş şehirlerdeki köy okullarına gidiyorum. Bu seneki rotamız Şırnak oldu. Şırnak’ın İdil ilçesi Sulak köyünde gerçekleştirdik. Bu projeyi gerçekleştirmemdeki sebep aslında çocukların sadece büyüyünce sanat sevgisini aşılamak değil, küçüklükten kazanılan sevgiyle harmanlandığını düşünerek hareket ediyorum. Bu yüzden de çocuklara ulaşmak istiyorum. Dünyamızda yaşanan savaşlar ve kötülükler sonucunda çocukların çok etkileniyor. Bu yarayı aldıklarında bir birey olarak bu yara ile büyüyorlar. Benim isteğim onların sanat sevgisiyle hayalleri ve umutlarını yeşertmek. Bu yüzden elimden geldikçe, bütün çocuklara bu imkanı sağlamaya çalışacağım” dedi.

4. sınıf öğrencisi Arin İçel, güzel resimler çizmeyi bildiğini ve ressam olmak istediğini dile getirdi.

4. sınıf öğrencisi Adar Gönen ise büyüyünce ressam olmak istediğini belirterek, "Ben evde kardeşim ile her zaman resim çiziyorum. Melis Doğan ablamız buraya geldi, bizimle beraber resim yaptı. Ben de büyüyünce ablam gibi ressam olmak istiyorum” ifadelerini kullandı.