İDİL'İN TAŞLI ARAZİLERİNDE DEV PROJE

Şırnak Valisi Cevdet Atay, Şırnak ve ilçelerinde devam eden önemli yatırımların hayata geçmesi için gereken çalışmalara başladıklarını belirtti.

İDİL
EKONOMİ 28.12.2023 09:24:00 0

Şırnak’ta istihdama yönelik birçok projeyi hayata geçireceklerini anlatan Vali Atay, projelerin başında Şırnak’ın İdil ilçesinde yapılacak olan seracılık projesiyle hem ülke ekonomisine katkı sağlayacağını hem de gençlere istihdam sağlayacaklarını ifade etti.

Hayata geçirecek olan seracılık projesi ile Şırnak kömürünün de değerlendireceğini aktaran Vali Atay, seracılığın tüm alanına ısıtma sistemi ile birlikte damlama sistemi kurulacak. Açık ve kapalı şeklinde seracılığımız olacak. Bununla birlikte Şırnak kömürü de seracılığın ısıtma sisteminde değerlendirilecek. Bu projede soğuk hava depoları ve sebze hali olacak. Bu güzel projeyi inşallah yakın zamanda hayata geçireceğiz. ”dedi 

Şırnak’ın idil ilçesinde yapılacak proje sayesinde taşlı arazileri seracılığa kazandıracaklarını belirten Vali Atay, "160 bin dönüm taşlı araziyi seracılığa dönüştüreceğiz. Bu projede en büyük kazancımız gençlere istihdam sağlamaktır. Üretimi yapılacak olan sebzelerin öncelikle Şırnak, çevre illere ve aynı gün içinde Irak’a ihracat yapacağız. Vatandaşlarımız seradan sebzelerini hem daha taze hemde daha ucuza alabilecek."diye ifade etti.