İL AFET RİSK AZALTMA PLANI TOPLANTISI YAPILDI

Vali Ali Hamza Pehlivan Başkanlığında İl Afet Risk Azaltma Planı (İrap) Bilgilendirme Ve Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

İL AFET RİSK AZALTMA PLANI TOPLANTISI YAPILDI
24.04.2022 15:59:00 0

Vali Ali Hamza Pehlivan başkanlığında, Afetlerin olası etkilerini ortaya koyan ve bu etkileri en aza indirebilmek için afetler yaşanmadan önce yapılacak çalışmaları bir süreç dâhilinde tarif eden, sorumluları ve sorumlulukları tanımlayan, sürdürülebilir bir plan olan ‘‘İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP)’’ bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Valilik toplantı salonunda Vali Pehlivan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Belediye Başkanı Mehmet Yarka, Vali Yardımcıları Ali Erdoğan ve Murat Ekinci, İdil Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Refik Özsoy, Silopi Kaymakamı Can Kazım Kuruca, Kaymakam Refikleri Mücahit Zivlak ile Ahmet Berkay Deniz, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Muzaffer İşlek, İlçe ve Belde Belediye Başkanları katıldı.

Vali Pehlivan, olası afetlerin etkilerini en aza indirebilmek için afetler yaşanmadan kurum ve kuruluşların iş birliği içinde olmasının ve afet müdahale planına tüm detaylarıyla hâkim olunmasının önemine dikkat çekti, toplantının hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Daha sonra İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce sunum gerçekleştirilerek İl Afet Risk Azaltma Planının bölümleri olan İlin Genel Durumu, Tehlike ve Risk Değerlendirmeleri, Mevcut Durum Analizi, Afet Risk Azaltma Amaç, Hedef ve Eylemleri, İzleme ve Değerlendirme bölümleri hakkında bilgiler verildi, muhtelif kararlar alındı.