İL HIFZISSIHHA KURULU TOPLANTISI YAPILDI

Şırnak İl Hıfzıssıhha Kurul Toplantısı Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan başkanlığında Valilik toplantı salonunda gerçekleştirildi.

İL HIFZISSIHHA KURULU TOPLANTISI YAPILDI
GÜNCEL 23.11.2020 09:00:00 0

Şırnak İl Hıfzıssıhha Kurul Toplantısı Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan başkanlığında Valilik toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı Şırnak’ta alınan tedbirlerin görüşüldüğü  “İl Pandemi Koordinasyon Kurulu Toplantısı” ile “İl Hıfzıssıhha Kurulu Toplantısı” Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Belediye, İl Sağlık Müdürlüğü, Devlet Hastanesi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü katıldı. Toplantıda, koronavirüs ile mücadeleye ilişkin Şırnak’ta alınan tedbirler ve yürütülecek çalışmalar kapsamında değerlendirmeler yapıldı.

Koronavirüs (Covid­19) salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları, Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirilmiştir.

Ülkemizde de olduğu gibi İlimiz genelinde de içerisinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat döneminin temel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra salgının seyri ve olası riskler göz önünde bulundurularak hayatın her alanına yönelik uyulması gereken kurallar ve önlemler belirlenmektedir.

Bu çerçevede 17.11.2020 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde alınan kararlar ve İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünün 20.11.2020 tarih ve E.19526 sayılı Genelgesi doğrultusunda İlimiz genelinde ‘’Kreşler ve Gündüz Bakım Evleri’’ hususları değerlendirilmiş ve karara bağlanmıştır.

Bu kapsamda; İlimiz genelinde İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı kreşler ile birlikte diğer kamu kurum ve kuruluşları ve özel eğitim kurumları bünyesindeki kreşlerde ve gündüz bakım evlerinde yüz yüze eğitim faaliyetlerinin devamının sağlanmasına,

Yüz yüze eğitim faaliyetlerine müsaade edilen kreş ve gündüz bakım evlerinin, Sağlık Bakanlığı Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde belirlenen kural ve tedbirlere uygun şekilde çalışmalarını temin etmek amacıyla Valiliğimiz/Kaymakamlıklarımız ile bağlı oldukları taşra birimlerince etkin bir şekilde denetlenmesine,

Alınan kararlar hakkında gerekli hassasiyetin gösterilerek başta denetimler olmak üzere uygulamanın yukarıda belirtilen çerçevede eksiksiz bir şekilde yerine getirilmesinin sağlanması, tedbirlere uymayanlarla ilgili Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282’nci maddesi gereğince idari para cezası verilmesine, aykırılığın durumuna göre kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılmasına, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195’inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına,

Alınan bu kararların ilgili bütün kamu kurum ve kuruluşlarına bildirilmesine, başta Valilik olmak üzere ve diğer resmi kurumların internet sayfalarında yayınlanmasına ve basın yoluyla halkın bilgilendirilmesine; Oy birliği ile karar verilmiştir.