MHP ŞIRNAK’IN SORUNLARINI SAHADA DİNLEDİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından Şırnak’ın mevcut sorunların ve çözümlerin neler olduğuna dair başlatılan çalışmada Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkan Vekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay bölgede görevlen

MHP ŞIRNAK’IN SORUNLARINI SAHADA DİNLEDİ
GÜNCEL 17.11.2020 09:24:00 0

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından Şırnak’ın mevcut sorunların ve çözümlerin neler olduğuna dair başlatılan çalışmada Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkan Vekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay bölgede görevlendirildi.

Bir haftadır İlçe ilçe, belde belde ve köy köy gezen MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Kanaat önderleri ve vatandaşlarla bir araya gelerek, sorunları ve taleplerini dinledi.

MHP Şırnak İl Başkanlığını ziyaret eden MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay’ya MYK Üyesi Necmi Yıldırım, MHP İl Başkanı Halil Tatar, ilçe başkanları ve partililer eşlik etti.  

ŞIRNAK’I BİR HUZUR BELDESİ HALİNE GETİRECEĞİZ

Gezi ve temasların ardından bir açıklamada bulunan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkan Vekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, “Bu bir haftadır Şırnak temaslarımız devam ediyor. Cizre, Silopi, Beytüşşebap, Uludere ilçelerini ve bir çok belde ile köylerimizi ziyaret ettik. Kanaat önderleri, vatandaşlarımız ile hemhal olduk. Yıllardır takip ettiğimiz MHP Genel Başkanımız Devlet Bahçeli önderliğinde hassasiyetle takip ettiği ve talimatlandırdığı Şırnak’ın sorunlarının çözümü için gerekli girişimlerde bulunduğumuz gibi bundan sonrada Şırnak’ın gerek ekonomik, sosyal ve kültürel bakımdan yapılacak yatırımlar konudan da MHP olarak bütün gayretimizi göstereceğiz. Şırnak’ın ulaşım konusundaki sorunları, Şırnak-Cizre, Şırnak- Van, Şırnak-Siirt onları takip edeceğiz. Ulaştırma bakanlığı ve hükümet nezdinde gereken girişimleri yapacağız. Sağlık yatırımları var. Şırnak Irak sınırında Habur 2’de bir gümrük kapısının açılması konusunda önemli bir talep var. Bunu da ilgili bakanlıklar nezdinde çalışmaların hangi safhada olduğunu takip edeceğiz. Şırnak ve Hakkari gibi illerimiz artık bir huzur beldesi olarak anılmak durumdadır. Gerekli kalkınmayı ve canlılığı da sağlamak suretiyle, küçükbaş hayvancılığa da gerekli desteğin verilmesi kanaatindeyim. Artık Şırnaklılar 30 yılla aşkın terör faaliyetlerinden bizar olmuş durumdadır. Bütün ülke olarak ta bu terör saldırılarıyla çok canımız yandı. On binlerce şehitler verdik. Şu an Türkiye’nin terörle mücadelesi hem ülke içinde hem de ülke dışında çok büyük bir etkinlikle devam etmektedir. Ve artık terör bitme noktasına gelmiştir. Bölgemizdeki yerleşim yerleri de şu an itibariyle bir huzur beldeleri haline gelmiştir. Bu psikolojik tedirginlikte aşıldıktan sonrada öyle ümit ediyorum ki kısa süre içerisinde turizm yatırımlarında da artmasıyla birlikte bambaşka bir Şırnak’a kavuşacağız. Bizde Milliyetçi Harekat Partisi olarak bütün gayretimizi göstereceğiz” dedi.